2016. 07. 04.

„Krisztus története” – Jézussal a virtuális valóságban

Egy amerikai produkciós iroda tervezi, hogy bemutatja Jézus életét egy virtuális valóságfilmben (VR – Virtual Reality). Az alkotás jövő télen már megtekinthető lenne az interneten – írja a ProMedien keresztény német oldal.

A kanadai cég 90 perces filmje „Jézus VR – Krisztus története” címmel elmesélné Krisztus életét a születésétől kezdve a hegyi beszéden át egészen a keresztre feszítésig – közölte a brit The Guardian című lap.

„Ez minden idők legerősebb története, és a virtuális valóságfilm a tökéletes mód ennek szemléltetésére” – nyilatkozta David Hansen, rendező. „A néző átélheti, milyen érzés Jézussal és a tanítványaival úton lenni.”

A virtuális világba való elmerülést speciális szemüvegek biztosítják, amelyek képesek a tekintet irányától és a fej mozgásától függetlenül is interaktív képet mutatni a kijelzőn. Így kaphatja meg a néző az érzést, hogy a részese ennek a virtuális világnak. A filmet speciális 360 fokos 4K kamerával forgatják, és egy speciális szoftver segítségével állítják elő a három dimenziós világot.

A forgatás helyszíne Matera, olasz város lenne, amelyet Mel Gibson is választott a Passió című filmhez. A készítők (ahogy ez a Gibson-film esetében is történt) a vallási kérdésekben a jezsuita William Fulcotól kértek tanácsokat. Jézus szerepét Tim Fellingham (Végső állomás 5, 2011) kapta meg.

A filmet téltől lehet megtekinteni azon felületeken, amelyek alkalmasak virtuális valóságfilmek levetítésére, például Samsung Gear, Oculus Rift, PlayStation VR és HTC Vive.

Forrás és kép: Pro Medien Magazin
Fordította: Téglásy Nóra

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás