2016. 06. 27.

Hatalmas keresztény találkozót tartanak júliusban Budapesten

Közép-európai keresztény találkozót tartanak július 7. és 10. között Budapesten. A Föld sója elnevezésű ökumenikus találkozóra, amelyet idén a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) szervez, eddig több mint háromezren regisztráltak – mondta Fabiny Tamás evangélikus püspök vasárnap a fővárosban  az MTI-nek

A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Fabiny Tamás, az MEE külügyi kapcsolatokért is felelős vezetője kiemelte: a találkozó célja, hogy az egyház kilépjen a templom falai közül, és megmutassa magát szekuláris közegben is.

A megnyitó istentiszteleten Gáncs Péter, az MEE elnök-püspöke hirdet igét. Kiemelt program lesz július 9-én Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Heinrich Bedford-Strohm bajor püspök pódiumbeszélgetése a reformáció és az egyházak európai jövőjéről.

Fabiny Tamás hozzátette: a három-négy évente megrendezett találkozó 25 éves múltra tekint vissza, első alkalommal 1991-ben, a „végnapjait élő NDK-ban” rendezték meg, Magyarország pedig először ad otthont a programnak.
A találkozón eredetileg résztvevő hat országhoz – Lengyelország, Németország, Csehország, Magyarország, Ausztria és Szlovákia – az évek során más, nem csak közép-európai országok csatlakoztak, az idei találkozóra például regisztráltak Vietnamból, Svédországból és az Egyesült Államokból is.

Az evangélikus püspök kitért arra is, hogy a programokra felekezeti hovatartozástól függetlenül várják az embereket, köztük a nem vallásosakat is. Szeretnék – tette hozzá -, ha a nemzetközi érdeklődés mellett minél többen lennének magyar résztvevők.

(MTI)

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás