2016. 06. 17.

Isten éltessen, Csiszér Laci!

Ma ünnepli 44. születésnapját Csiszér László, Magyarország egyik legelismertebb dicsőítés vezetője. A csíkszeredai születésű zenész 1994-ben döntötte el: még többet akar az Istenből, Jézus életét akarja élni, és hirdetni az evangéliumot. 1996-ban hagyta el Erdélyt, hogy Magyarországon dicsőítsen. A 777 egy kis válogatással kíván boldog születésnapot! Isten éltet, Isten éltessen!

A dicsőítő hivatásáról így vall Csiszér László egy korábbi interjújában: “Saját életemre aztán egy 1995-ös római lelkigyakorlaton tette rá a pecsétjét a Szentlélek. Mózes életéről szólt a lelkigyakorlat, aminek keretében mindig kerestük a bibliai gondolatok saját életünkkel való párhuzamait. Egyik nap Mózes botjáról volt szó, mint arról az eszközről, amit Isten adott az ő kezébe. A lelkigyakorlat végén feltették a kérdést: „Mi az az eszköz, ami a te kezedben van még, de átadod? Istennek azért, hogy ő cselekedjen általa?” Itt meg kell jegyeznem, hogy előtte én a templomi zenéléssel párhuzamosan lakodalmakban és bálokban is muzsikáltam. Utóbbinak köszönhetően már 17 éves koromtól bőven megkerestem azt a pénzt, amire szükségem volt.”

“Ezen a ponton viszont azt mondtam, hogy saját zenei eszközömet odateszem Isten kezébe, és attól kezdve legyen úgy, ahogyan ő akarja. Teljesen abbahagytam a mulatós zenélést, és már csak annak szenteltem magam, ami Istennek zenél.”

„És bármi ér ma, bármit rejt az út előttem, hadd zengjek este is majd hálával…”

hirdetés

Szülőföldje mindig is fontos neki, tanításaiban gyakran visszanyúl székely gyökereihez, otthoni vicceket, történeteket mesél.  Dicsőíteni is gyakran hazajár, a tavalyi Csíksomlyói Ifjúsági Találkozón is koncertet adott a székely fiatalok nagy örömére.

“Szeretet Istene, te örvendezel gyermekednek…”

“Ebben az imádó, dicsőítő zenében megfogalmazom azt, amit Istennek el akarok mondani, s odaöntöm elé a szívemet azzal az őszinteséggel, ami éppen bennem van. Így kezdtem el saját dalokat írni.” –  folytatja a már idézett interjúban a történetét a mai születésnapos. Ars poeticája avagy hitvallása alighanem összefoglalható az alábbi sorokkal:

“Ha hibáztam, Te védj meg, ölelj át, ha félek, töltsd be életem. Meghajlok előtted, szívemből követlek, csak érted élek!” 

A közösségi oldalakon is jelen lévő zenész egyik legszenvedélyesebb üzenetét néhány hete tette közzé:

Van egy álmom!! AZ imádkozó magyar ember!! Aki naponta, mielőtt bármit tett volna, mielőtt bárkivel beszélt volna, odaborul Isten elé, eltelik Vele, hallgatja – olvassa Szavát. Innen, a “Szentélyből” indul a napja.
Jöjj Szentlélek!! Vezesd ezt a népet a keskeny ösvényen!!

“Mindennap te ragyogod be az éjt, Te hozod el a reményt, nincs más Isten”

Az utcai dicsőítő koncertek egyik jelképes szereplője: gyakran megfordul Budapest legforgalmasabb terein – legutóbb a Blaha Lujza téren – ahol az utca emberét megszólítva próbálja eljuttatni az örömhírt. Talán éppen ezért fogalmaz egyik dalában úgy, hogy Isten őt ünnepre hívta.

A  Zene nem szól már című dicsőítő dal elmondása szerint arról szól, hogy

“Isten egyszer megértette velünk azt,  sok-sok szolgálat után, hogy Neki nem a szolgálatomra van szüksége, hanem rám.”

 

Isten éltessen sokáig, Csiszér Laci!

Egyéb
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Sztrehovszki Mihalyne 2016. 06. 18. 17:15

    Isten eltessen es Aldjon meg Laci.Nagyon sok boldog orat toltottem el Isten jelenleteben míg teged hallgattalak, es veled énekeltem.A te dalaid vezettek megteresem idejen egyre kozelebb Jézushoz,meg a kis tempómban 1996 ban.Azota is nagy elmeny a koncertjeiden resztvenni,vagy a lelkigyakorlatokon veled enekelni.Isten aldasa legyen rajtad,es csaladodon most, es mindörökre,Kivanom meg, hogy sokan térjenek meg dicsoito enekeid altal.Igaz tedtveri szeretettel.