2016. 05. 22.

11 ötlet, ha hozzád van nőve a mobilod

Manapság úgy tűnik, hogy az idő napról napra gyorsabban elrepül. Mindig panaszkodunk, hogy milyen kevés időnk van. Azonban meglepően sok időt töltünk el a számítógépünk vagy a telefonunk képernyője előtt. Közösségi hálók, online vásárlás, szörfölés a neten – ezek még inkább elvezetnek minket az „ülő életmódhoz”, és ironikus, de gyorsabban veszítjük el másokkal a kapcsolatot.

Gyakran előfordul,  hogy amikor végre hazaérünk, elképzelésünk sincs, hogy mit csinálnak a testvéreink, a szüleink, vagy a családunk úgy általánosságban. Mindenki üldögél a saját szobájában, és valamilyen eszközről írogatunk egymásnak, pedig ugyanabban a házban vagyunk!

Most szeretnénk neked megmutatni, hogy mindenre van idő az életben! Annyira sok lehetőséged van, hogy mit csinálj, azon túl, hogy bámulod a képernyőt, és smiley-kkal, kis ikonokkal kommunikálsz! Összeírtunk egy listát pár egyszerű dologgal, amivel a szabadidőd töltheted. Ezeknek semmi köze nincs a képernyőkhöz. Egyszerű dolgok, amik élvezetesebbé teszik az életedet, és közelebb visznek másokhoz. Próbálj ki egyet vagy akár az összeset közülük! Ha pedig van bármi más javaslatod, írd meg nekünk!

 1. Ismerd meg azokat az embereket, akiket minden nap látsz!

hirdetés

cikk1Tudod a nevét a szomszédodnak, az újságkihordó srácnak, vagy a portásnak a munkahelyeden? Minden nap látod őket! Gondolkodtál már, hogy milyen az életük, vagy tudod, hogy hány gyerekük van? Ismerd meg őket! Értékeld a munkájukat, a jelenlétüket! Az életed nem lenne ugyanolyan nélkülük.

2. Lepd meg édesanyádat, és vigyél neki virágot csakúgy!

cikk2

Az anya az, aki mindig törődik veled, gondoskodik rólad. Azért teszi, mert vele élsz, és ezt akkor is folytatni fogja, amikor neked már saját családod van. Ne csak speciális alkalmakkor mutasd ki neki a szereteted és a hálád, hanem mindig! Vigyél neki virágot!

3. Ajánld fel a segítségedet azoknak, akik veled élnek! 

cikk3

Sokszor azt sem tudjuk, hogy egyáltalán mit csinálnak a testvéreink. Ha van egy szabad perced, kérdezd meg, hogy hogy van, kell-e neki valamiben segítség. Talán azzal is boldoggá teszed a napját, ha egyszerűen megágyazol neki. Keresd a módját, hogy másokat szolgálj. Dolgozz azoknak a kötelékeknek az erősítésén, amelyek az idő és a törődés hiánya miatt elgyengülnek! Ne hagyd, hogy a testvéreidből idegenek legyenek!

4. Találj egy különleges helyet, ahol imádkozol! Beszélgess Istennel!

cikk4

Találj egy csendes, különleges helyet, amely emlékeztet Isten hatalmasságára! Egy helyet, ahol nyugodtan beszélgethetsz vele, megszakítás nélkül, és megköszönheted az életedet, mesélhetsz a szíved legmélyebb vágyairól, kérj segítséget, hallgasd szavát! Emeld föl a szemed a képernyőről az égre!

5. Ragadj tollat és papírt, és írj levelet!

cikk5

Hagyd az e-mail-eket és a géppel pötyögött üzeneteket, és kezdj el újra kézzel írt leveleket küldeni! Írj egy barátodnak, aki messze költözött, vagy valakinek, akit már rég láttál.

6. Legyél valakinek a társasága, vigasztalj másokat, látogass meg valakit, aki beteg vagy magányos!

cikk6

Annyi ember van, aki szenved, és nincs kivel beszélgessen nap közben! Lehet, hogy a jelenléted is értékes kincs azoknak, akik csak egy kis társaságra vágynak. Valaki, aki segít nekik egy pohár vizet adni, felolvas nekik, vagy egyszerűen mesél azokról az eseményekről, amik a világban épp zajlanak – már ennyitől jobban érezhetik magukat. Menj, és legyél társasága valakinek, akinek szüksége van rá!

7. Takarítsd ki a ruhatáradat, ajándékozd el, amire már nincs szükséged!

cikk7

Annyi ruhát tárolunk a szekrényeinkben! És vannak, amiket már mióta nem hordtunk? Nem csak azért, hogy több helyed legyen, hanem azért is, mert valaki kint van a hidegben, és nagyobb szüksége van rá: rakj rendet a szekrényeidben, és adományozd a felesleges darabokat olyanoknak, akik rászorulnak! Ez egyrészt szeretet, másrészt a saját dolgaid rendbe tétele!

8. Kapcsold ki a gépedet, és nyiss ki egy könyvet!

cikk8

Úgy tűnik, az egyetlen dolog, amit olvasunk, azok a tweet-ek és a Facebook üzenőfalunk. Kezdj el olvasni egy könyvet, amitől gazdagabb leszel! Nem szeretsz olvasni? Akkor kezdd rövid cikkekkel, és hamarosan szokássá fog formálódni! Ne csak lájkokkal töltsd meg a fejed!

9. Vedd elő a naptárad, noteszed, és kezdd el megtervezni a napod!

cikk9

Mindig kifutsz az időből? Kezdj el szervezetten élni, és meglátod, mennyi minden változik! Legtöbbször azért érezzük, hogy túl kevés órából áll egy nap,  mert nem emlékszünk a vállalásainkra, amiket tettünk. Készíts beosztást, írd le a feladataidat, és oszd be az idődet ezeknek megfelelően! Így meglátod majd, hogy hogy lesz időd mindenre, még pihenésre is.

10. Főzz valami finomat a családodnak!

cikk10

Az olyan egyszerű dolgok, mint például valami finomat főzni a szeretteidnek, mára már eltűnt műfaj. Pedig ki sem kell lépned a házból ahhoz, hogy megoszd az életed azokkal, akiket szeretsz. Legtöbbször alig látjuk egymás a munka, iskola miatt, de vacsorára mindenki hazajön. Lepd meg őket egy házi készítésű vacsorával!

11. Keresd fel a barátaidat! Mikor találkoztál velük utoljára személyesen?

cikk11

Keresd meg az egyik barátodat, akit rég láttál, és töltsetek együtt minőségi időt! Hívd fel őket, és tervezzétek el, hogy mikor találkoztok személyesen! Mindig jobb élőben időt tölteni együtt mint képernyőn keresztül!

Forrás: CatholicLink

Ezt a cikket Téglásy Nóra önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Életmód Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás