2016. 05. 19.

Nekem feleség kell – II.

A 777 történetének első olvasói cikkét közöljük: az írás szerzője névtelenségét kérte, ezt természetesen tiszteletben tartjuk!

Nekem feleség kell

…nem csaj,  nem kaland, nem egy- vagy többéjszakás kavarás. Valaki, akivel hosszú távra tervezhetek, aki  mellett megállapodhatok, és aki egy életen át a társam lehet.

Olyan lány, aki érti a humort, az évődést, és tudja, hogy ez is egyfajta szeretetkifejezés a részemről, és nem akad ki még egy-egy véletlenül erősebbre sikerült beszóláson sem. Aki nem nagyravágyó, de megbecsül mindent, amit a Jóisten adott neki. Aki mélyen hívő, de a lelki élete mellett nem hanyagolja el a külsejét sem. Aki nem hisztizik, akadékoskodik állandóan, hanem minden helyzetben azt keresi, aminek örülni lehet.

hirdetés

Valaki, akinek nem mások kibeszélése a legjobb téma a barátnőivel. Akinek ha én találom ki, hogy hova menjünk vagy mit csináljunk, az tetszeni fog, és örömmel vesz részt benne. Akiben megbízhatok annyira, hogy lehet vele tervezni a következő 10 napra, 10 hónapra és 10 évre. Aki felnőttként letisztult, megdolgozott kapcsolatban van a szüleivel, és nem az ő elvárásaiknak akar megfelelni minden áron. Aki tudja, hogy a sikereimért komolyan megdolgoztam, és ez akkor is nagy érték, ha vannak nálam sokkal sikeresebb emberek is. Valaki, aki nem szórja a pénzt. Olyan nő, akivel lehet intellektuális dolgokról beszélni, olvas és tájékozódik a világ dolgairól. Aki elfogadja, hogy néha több ezer forintot is kiadok egy számomra fontos hobbira. És aki egy utazgatást nem csak 5 csillagos szállodában megszállva tud elképzelni, de akár egy sátorban is megalszik velem az erdő közepén.

Couple playing with ice cream cones

Akit nem zavar, ha vannak terveim, céljaim, hobbijaim, kreatív dolgokat csinálok, közösségi életet szervezek, alkotok, játszom, sportolok, és megérti, hogy ezek sokat jelentenek számomra, és ezért még támogat is bennük, vagy be is kapcsolódik. Aki kicsinosítja magát, és nem csak akkor, ha elmegy otthonról, de akár pusztán az én kedvemért is. De aki tudja, hogy ha kócosan, pizsamában látom meg reggel, abban semmi ciki nincs, hanem végtelenül aranyosnak tartom.

Aki felnéz rám, tisztel és nem támaszt irreális elvárásokat velem szemben, de pozitív támogatással segíti a fejlődési törekvéseimet, és értékeli is azt. Aki hagyja, hogy segítsek, ha valami nincs rendben, és ha énvelem van valami baja, nem egy durcás “Semmi!”-vel pattint le. Aki megérti, hogy bizonyos nehézségeket nem tudok helyette megoldani, és néha a legtöbb, amit tehetek, az az, hogy megölelem. Aki őszintén és nyíltan beszél magáról, rólam, mindenről, nem célozgat, és nem is keres hátsó szándékot a szavaimban. Akinek Isten után én vagyok az egyik legfontosabb tényező az életében, és nem csak egy eldobható kiegészítő a barátok-barátnők, szórakozás vagy a karrierépítés tengerében.

Valaki olyan kell nekem, akinek a szemében az is egyfajta szeretetmegnyilvánulás, ha kifejezem, hogy őrülten vágyom rá, és megérti, hogy a szexualitást Isten arra szánta, hogy még erősebbre fűzze a házasság kötelékeit, és nem pedig egy öncélú bűnös kísértés, amit mindenáron el kell fojtani. Valaki, aki megérti, hogy férfiként óriási lelki erőt kívánó áldozat ennek beteljesülésével megvárni a házasságot, és nagyon nagyra értékeli, hogy ezt mégis megteszem a kapcsolatunkért. Aki tudja, hogy hibáim is vannak, és Istenen kívül senki sem tökéletes. Aki ha mellettem döntött egy életre, és Isten színe előtt megesküdtünk, akkor azt komolyan is gondolja, hogy jóban és rosszban is kitartunk egymás mellett, és nem kell azon rettegnem egész életemben, hogy ha nem hozom mindig az elvárásokat, vagy nehézségek ütnek be az életben, akkor elhagy egy sikeresebb, gazdagabb, sármosabb férfi kedvéért.

Olyan nő, aki feleségként nem azt gondolja, hogy a házassággal már révbe ért, és elengedheti magát, és a férfitől kell várnia egyedül, hogy már egy röpke érintéssel is el tudja varázsolni bármikor. Aki ismeri önmagát, és tudja, hogy mi neki a jó, és segít, hogy én is megtanuljam, és nem csak elvár, hanem ad, kommunikál. Feleség, akinek hiányzom, és aki hiányzik nekem, de kibírjuk a távolságot, ha az élet úgy hozza. Nő, egyszerre gyengéd és szenvedélyes szerető.

kéz%20a%20kézben%20párkapcsolatNekem feleség kell, aki nem azért megy bele a gyerekvállalásba, mert ez a társadalmi elvárás, vagy ketyeg a biológiai órája, hanem mert szívből jövő mély vágyat érez az anyaság megélésére, és egy kiteljesedő családi életre. Egy felnőtt nő, aki tisztában van azzal, hogy a férfi a gyermekek születése után is vágyik rá testileg és lelkileg is, és nem csak egy megtűrt pénztermelő robot akar maradni a fontossági lista legvégén a macska után. Aki tisztában van azzal, hogy a férfinak a munka és család mellett is szüksége van valamennyi sportra, hobbira, kikapcsolódásra és barátokra, mert ez biztosítja azt a testi-lelki erőt és nyugalmat, amire a nő támaszkodhat. Feleség és anya, akinek a karrierje nem fontosabb mint a családja. Olyan nő, aki meglátja, hogy mennyi mindent megteszek érte és a családért, és elismeri, értékeli törekvésemet. Valaki, aki képes bocsánatot kérni és megköszönni és megdicsérni. Olyan, aki boldogan örül a legapróbb gesztusnak, meglepetésnek is, amellyel a szeretetemet fejezem ki számára. Aki a döntési helyzetekben konstruktívan nyilvánul meg, vagy hagyja, hogy enyém legyen a végső szó.

Nekem anya kell, aki gondoskodik a gyermekeiről, játszik velük, ápolja őket ha betegek, minden életszakaszukban szeretettel támogatja őket, miközben próbálunk jó példát mutatni életünkkel.

Egy kedvességtől sugárzó asszony, aki segítség a gyerekek kirepülése után is… Egy tündéri nagymama, aki süteménnyel várja az unokáit, és türelemmel tanítgatja őket. Egy csillogó tekintetű idős nénike, akivel együtt emlékezünk vissza csodálatos életünkre és ráncos kezünket egymásba kulcsoljuk halálunk napjáig.

Valaki, akit megtalálok, és onnantól együtt repülünk, mélységeken és magasságokon át… Barát, társ, feleség, anya, akivel együtt mindketten kiteljesedhetünk, nem egymás rovására, hanem egymást kiegészítve, Isten legnagyobb dicsőségére.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás