2016. 05. 07.

Miért szúrja az Index szemét a kórházi kápolna?

Furcsa bejegyzést osztott meg az Index internetes hírportál: nem a képen látható felirat a különös, sokkal inkább az a tény, hogy hírértéke van ma annak, ha egy kórházi kápolna működik.

“A patika a sebészet és az intenzív osztály között lévő kápolna oldalából nyílik” – áll a felhívás a kórházi falra kitett plakáton. Semmi különös nincs ebben, sem az, hogy patika van egy kórházban, de bizony abban sem, hogy kápolna áll az egészségügyi intézmény területén. Akármilyen furcsa egyeseknek, de hazánk továbbra is nagy többségében keresztények által lakott ország,  a legtöbb kórházunkhoz ezért kápolna is tartozik.  Igen, van olyan amelynek oldalából patika nyílik.

Névtelen

Ezért is furcsa, hogy a cikk szerzője gúnyosan így fogalmaz:

hirdetés

Az intenzív osztály mellett, hol máshol is lenne, ott a kápolna. Esetleg még lehetne köztük egy ajurvédikus tisztítókúrával rákot gyógyító jógi, netán egy aromaterápiás stresszoldó guru vagy simán csak egy homeopátia-nagykereskedés.

Az Index Facebook-oldalán sem értették a kommentelők, hogy mi is a probléma a felirattal:

Névtelen2

Sajnos továbbra sem csitulnak azok a törekvések, amelyek a vallást és a hitet a napi politika zűrzavaros szintjére süllyesztenék. Jó lenne, ha megértenénk, hogy Istent nem lehet a hétköznapi adok-kapok részévé tenni. A patika és a kápolna pedig nagyon is összetartozik: nem csak a testünket kell épen tartani, a lélekre is figyelnünk kell.  Tudják, ahogy a mondás is tartja: Mens sana in corpore sano – avagy ép testben ép lélek!

képek forrása: index.hu, Index Facebook-oldal

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás