foto.daboczi.hu
2016. 05. 03.

Nekem férj kell

…nem pasi, nem kaland, nem egy- vagy többéjszakás kavarás. Valaki, aki hosszú távra tervez, és nem ijed meg, ha én nem zárom ki akár az első naptól, hogy az Isten terve házasság is lehet számunkra. Akivel előbb fedezzük fel egymás lelkét, mint testét. Akivel beszélgetünk, megértjük egymás szeretetnyelvét, akivel jól esik az unalom és az izgalom, az élmény és a semmittevés.

Olyan fiú, akinek humorérzéke van, viccesen beszólogat, és nem sértődik meg, ha én is néha heccelem. Aki nem nagyképű, de képben van a saját talentumaival, amiket a Jóisten adott neki. Aki odafigyel a külsőjére és a lelki világára egyaránt. Aki nem állandóan negatív, hanem reálisan, de mégis a jó oldalukról szemléli a dolgokat.

Valaki, akinek nem a pornó a legjobb témája a barátaival. Aki helyett nem kell mindig nekem megmondani, hogy mit csináljunk és hova menjünk. Akinek vannak elképzelései és céljai a következő 10 napra, 10 hónapra és 10 évre. Aki tiszteli és becsüli a szüleit, és tudja, miben akar hasonlítani rájuk és miben változtatna. Aki a sikereiért komolyan meg akar dolgozni, és nem a kihasználható lehetőségeket és embereket keresi megszállottan. Valaki, aki tudatosan kezeli a pénzt. Olyan férfi, akivel lehet intellektuális dolgokról beszélni, olvas és tájékozódik a világ dolgairól, hajlandó több ezer forintot kiadni egy kulturális programra, és nem az utazgatáson akar spórolni.

Akit nem zavar, ha hó-angyalt csinálok, pedig nem vagyok 6 éves, vagy hogy szeretek énekelgetni az utcán meg a zuhany alatt. Aki szereti, ha kicsinosítom magam, de pizsamában vagy melegítőben is tetszem neki, és nem fújjol, ha „azok a napok” vannak.

hirdetés

Aki oda meg vissza van értem, de elvárásokat is támaszt, amik által fejlődhetek, és ő is hagyja, hogy segítsem kritikáimmal. Aki észreveszi, hogy valami nincs rendben, de nem parázik állandóan. Valaki, aki meg tud győzni, hogy épp óriási hülyeséget készülök tenni. Aki meg tud vigasztalni, és hagyja, hogy én is gyengéden mellette legyek, ha baj van, akkor is, ha nem tudjuk rögtön megoldani. Aki őszintén beszél magáról, rólam, mindenről, és nem szeretne titkokat köztünk, vagy Isten előtt. Akinek nem én vagyok a legfontosabb, hanem az Isten, akinek engem is köszönhet. Olyan valaki, aki rá tud venni, hogy elmenjek vasárnapi misére, akkor is, ha nekem nagyon nincs kedvem hozzá. Aki nem helyezi a kapcsolatunkat az istenkapcsolatunk elé.

Valaki olyan kell nekem, aki nem együttéléssel és szexszel akarja tesztelni, hogy összeillünk-e. Aki tudja, hogy hibáim is vannak, de mellettem dönt, egy életre. Aki elmeséli az ő múltját, és elhiszi, hogy én azzal együtt fogadom el, félelmek nélkül, és az Istennel mindent meg tudunk oldani. Aki nem gondolja, hogy nem kell extra lánykérési szertartás és kreatív meglepetés, hiszen úgyis egyértelműen megbeszéltük, hogy majd összeházasodunk és boldogok leszünk.

Olyan férfi, aki férjként nem azt gondolja, hogy a házasságban rögtön mindent szabad, és már az övé a testem, azt csinál vele, amit akar. Aki kiismer, akarja tudni, hogy nekem mi a jó, és nem elvár, hanem ad, kommunikál. Férj, akinek hiányzom, és aki hiányzik nekem, de kibírjuk a távolságot, ha az élet úgy hozza. Férfi, egyszerre gyengéd és szenvedélyes szerető.

magasbanNekem férj kell, aki nem azért megy bele a gyerekvállalásba, mert én olvadozva nézegetem a cuki babákat, amikor sétálunk. Aki nem várja el, hogy szülés után is 52 kg legyek. Egy felnőtt férfi, aki tisztában van azzal, hogy a nőnek gyerek mellett is szüksége lehet társadalmi életre, barátnőkre, munkára, programra, amíg ez nem elveszi, hanem megadja az erőt a jó anyasághoz. Férj és apa, aki a munkáját nem helyezi a családja elé, és vigyáz saját magára. Olyan férfi, aki meglátja, hogy miben szorulok segítségre, és elismeri, hogy mire vagyok képes egyedül. Valaki, aki képes bocsánatot kérni és megköszönni és megdicsérni. Olyan, aki nem felejti el, hogy mennyire boldogító egy meglepetés, és aki szereti a spontán dolgokat. Aki a döntési helyzetekben nem terhel mindent rám, hogy „legyen úgy, ahogy te szeretnéd!”

Nekem apa kell, aki vigyáz a lányaira, fiaira, imádkozik velük és értük, biciklizni tanítja őket, átküzdi magát a kamaszkorukon, és velem próbál segíteni nekik, miközben próbálunk jó példát mutatni életünkkel.

Sármos középkorú pasas, aki támasz a gyerekek kirepülése után… Idős, tapasztalt öregúr, aki a felnőtt gyerekeire is vigyáz, megosztja saját tapasztalatait és elmeséli a hibáit… Aki alig várja a hétvégét, amikor az unokáival lehet… Vénember, aki ápol, vagy elfogadja, hogy ápoljam, az Isten akaratától függően… Aki tud nélkülem élni az Istennel és az emlékekkel, vagy akinek a lelke mindig velem marad…

Valaki, akit megtalálok, és onnantól együtt repülünk, mélységeken és magasságokon át… Barát, társ, férj, apa, akivel egyek vagyunk…

Kiemelt kép: foto.daboczi.hu,  ellinor

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Kölnei Lívia 2017. 02. 03. 15:46

    A Képmás blog egyik bloggere írt erre választ:
    http://kepmas.hu/blog/nekem-ferj-kell-hat-igy-nem-nagyon-lesz

  • Válasz Ujhelyi Eva 2017. 04. 25. 15:35

    nagyon tetszik ez az iras. termeszetesen a jo apava es anyava es ferje felesegge valo valas egy hosszabb ut, es sok mindent kozben tanul meg az ember. mert Isten nem az alkalmasokat valasztja, hanem az alkalmatlanokat teszi alkalmassa. es emellett hozza tartozik a dologhoz h a no jo ha ezekre vagyik, de turelmes, tamogato legkort teremt, ahol ez a hozzaallas es kepessegek szep lassan elobujnak a ferfibol, aki maga Istenhite miatt is tirekszik ezekre. Isten emberbe mibt kepmasaba vetett hite ihlette ezeket a sorokat es terneszeresen a tokekerssegre valo torekves mindket felre vonatkozik