2016. 05. 02.

Zseniális példával magyarázta el a cölibátust a 777 bloggere

Hodász András atya írásai hamar a legolvasottabb cikkek közé verekedte be magát a 777 rangsorában. A Rómában tanuló pap egy budapesti előadásán állt ki a cölibátus mellett, nem is akármilyen példát felhozva.

Az Isten, egyház szerelem és én címmel tartott előadást áprilisban Budapesten Hodász András atya. A Ciszterencia névre hallgató rendezvényen a cölibátus is szóba került:

„Szeretnék egy rövid kitérőt tenni, mert „szép, hogy az atya ilyen szépen beszél a szexualitásról, no de akkor mi van a cölibátussal? Az Egyház, akiket legjobban szeret, azokat jól megszívatja, mert nekik ezt nem szabad”.  Mi a helyzet a cölibátussal? Hadd hozzak ide egy idézetet Jézus Krisztustól:

hirdetés

‘A feltámadás után nem nősülnek, férjhez sem mennek, hanem úgy élnek, mint Isten angyalai.’ (Mt 22, 30)

A mennyországban tehát az emberek nem nősülnek, férjhez sem mennek, hanem úgy élnek mint Isten angyalai.

Szeretnék idehozni nektek egy nagyon egyszerű, ismerős példát, ez pedig a nagykövetség képe. A nagykövetségről mindannyian tudjuk, hogy egy olyan terület, ahol az anyaország szabályai és törvényei érvényesek. Ha én bemegyek az amerikai nagykövetségre, akkor én amerikai területen állok. Rám ebben az esetben az Amerikai Egyesült Államok törvényei érvényesek.

A cölibátus olyan, mintha én a mennyország nagykövete lennék itt a Földön: én már a mennyország szabályai szerint élek, ahol nem házasodnak és férjhez sem mennek. Ha rám nézel azt kell, hogy lásd – és én igyekszem úgy élni, hogy ez így legyen – hogy van mennyország.  „

Hodász András atya teljes előadása:

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Életmód Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás