2016. 04. 06.

Böjte Csaba még az offshore-botrányban is a pozitívumot keresi

Érdekes bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Böjte Csaba atya: a ferences rendi szerzetes az elmúlt napok offshore botrányával kapcsolatban osztotta meg gondolatait.

Csaba testvértől megszokhattuk, hogy igyekszik mindenben a pozitívumokat megragadni, azonban most egy kifejezetten rossz történet kapcsán mutatott rá a helyes útra. Az előzményeket röviden összefoglalva: különböző adóparadicsom országokba menekítettek ki pénzt az elmúlt harminc évben Magyarországról, ezzel súlyos gazdasági kárt okozva hazánknak.  A dévai árvákat felkaroló szerzetes üzenetét változtatás nélkül közöljük:

“…Az 1980-as évek végétől kezdve Magyarországon az offshore-cégekbe történt vagyonkivitel akkora összeg volt, mint a magyar államadósság két és félszerese. A magyar államadósság 140 milliárd dollár, vagyis minimum több mint 300 milliárd dollár ment ki hazánkból…” Lentner Csaba közgazdász

Döbbenetes nagy számok! Igaz, nem igaz ez a hír, nem tudom?

hirdetés

Én, hogy őszinte legyek még örvendek is ennek a hírnek, mert lám, Isten jó világot teremt! Világosan látszik, hogy jutna itt minden mindenkinek, csak egyesek önző módon nem csak nagyobbat vágnak a közös tortából, hanem a szerzett zsákmányt eldugják névtelenül hatalmas bankokba….

Ez azt jelenti, ha megtérnénk, ha jó testvérekként egymásban bíznánk és megosztanánk a kenyerünket az éhezőkkel akkor Magyarországon is, Európában is, a nagyvilágban is lenne mindenkinek bőséggel mindene!

Engem ez a hír arra ösztönöz, hogy még hangosabban mondjam, hogy jó jónak lenni, hogy jó nagylelkűen megosztanunk a vagyonunkat a szegényekkel!! Az lenne mindannyiunknak a legjobb, ha a hamis mammonból olyan kincseket vásárolnánk mit a rozsda nem rág szét, és a moly nem esz meg!

Van megoldás! Ha Krisztus nyomába lépünk, ha Szent Ferenc nagylelkűségével fordulunk a testvéreink felé akkor megmenekül a világunk a pusztulástól! Reményteli szívvel, Csaba t.

 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás