2024. 07. 08.

#csakegygondolat – Légy bátor a tanúságtevésben!

,,Hiteles keresztényekre van szüksége a mai társadalomnak. Élj úgy, hogy az életed vezesse az embereket Istenhez!”
Ilodigwe Emmanuel, Nigériából származó, magyarul gyönyörűen beszélő szalézi szerzetes bátorító gondolatait osztjuk meg veletek, amelyet az ApCsel kihíváshoz küldött nekünk.

„A következő éjszaka megjelent neki az Úr: „Légy bátor! – mondta. – Mert ahogy tanúságot tettél rólam Jeruzsálemben, úgy kell tanúságot tenned Rómában is.” (Apcsel 23, 11)

Az elsődleges feladatunk keresztényként, az, hogy tanúságot tegyünk Istenről ott, ahol vagyunk. Jól képviselni azt, amiben hiszünk és amellett kiállni, aki a feltámadás és az élet Ura. Az Úr azt kérte Páltól, hogy tegyen tanúságot Rómában, ahogyan tett Jeruzsálemben is. Hiába voltak, akik lázadoztak ellene, az Úr bátorította őt abban, hogy feladata van: tanúságot tenni a nép előtt.  

Az Úr tőled is azt kéri, hogy tegyél tanúságot Róla, a mai társadalomban. Nem arra hív, hogy elmenekülj, félj vagy szégyeld  a hitedet, hanem arra, hogy tanúságot tegyél a hitedről.

hirdetés

Hiteles keresztényekre van szüksége a mai társadalomnak. A hitelesség elsősorban tettekből fakad, és nem csak szavakból. Élj úgy, hogy az életed vezesse az embereket Istenhez!

Hiteles kereszténynek lenni – csak Isten kegyelmével és segítségével megvalósítható. Kérd az Úrtól, hogy segítsen ebben!

Hogyan tudsz hiteles lenni és azáltal tanúságot tenni ott, ahol vagy?

Ilodigwe Emmanuel

Borítókép - Fotó: Hegedüs Márton
#csakegygondolat
hirdetés