2022. 02. 06.

3+1 családbarát romantikus film Valentin-napra

A Valentin-nap tökéletes alkalom arra, hogy olyan romantikus filmeket nézzünk a családunkkal, amelyek minden korosztály számára hasznosak.  Sajnos sok romantikus film nem megfelelő szexuális tartalmat közvetít, azonban az itt olvashatóak remek szórakozást nyújthatnak a rokonság minden tagjának!

  1. Wall-E

Wall-E a „Waste Allocation Load Lifter Earth-Class” (Lánctalpas Limlom- és Hulladékkezelő Robot az E-sorozatból) rövidítése, és ő az utolsó robot, aki a Földön él, miután az összes ember elhagyta a nem biztonságos bolygót. Rajta múlik, hogy megmentse a helyzetet; azonban közben beleszeret Eve-be (magyarul Éva), akinek fontos feladata van: növényi életformát keres a Földön. Amikor Eve először találkozik Wall-E-vel, meglehetősen ellenségesen viselkedik vele, és nincs ideje a szerelemre – elkötelezi magát a neki adott munkának. Miután a két robot több időt tölt együtt, összemelegednek és egymásba szeretnek. Ezen az aranyos romantikus szálon kívül sok kaland és vicces jelenet színesíti az animációs FILMET. A Wall-E minden bizonnyal kötelező film ezen a Valentin-napon, hiszen az áldozatvállalás, a bátorság és a szerelem egészséges értékeit hirdeti.

  1. Hamupipőke (élőszereplős, 2015)

A Disney Hamupipőkéje 1950-es megjelenése óta mindig is a rajongók kedvence volt. Bár az eredeti mindig a legjobb, az élőszereplős Hamupipőke, amely 2015-ben jelent meg, ugyanolyan csodálatos és jól megírt, mint elődje. Hamupipőke szerepét Lily James alakítja, ebben az élőszereplős adaptációban „Ella” szerepét tölti be. Szinte mindenki ismeri a történetet: gonosz mostohaanyja és mostohatestvérei tudta nélkül a lány elmegy a nagybálra tündérkeresztanyja segítségével. A bálon Kit (a herceg) és Ella táncolnak, bár a fiú akkor még nem tudja, ki is az ismeretlen hölgy. A két fiatal románca varázslatos és elbűvölő. Amikor Kit megkérdezi Ellától a nevét, az óra éjfélt üt, és a lánynak vissza kell futnia a varázslatos hintójához, hiszen abban az időpontban a tündérkeresztanyja által varázsolt összes kellék szertefoszlik. A lány egyik cipője a nagy rohanásban lecsúszik lábáról, viszont a hercegnek csak erre van szüksége, hogy megtalálja elveszett szerelmét. 

3. Neveletlen hercegnő

hirdetés

A Neveletlen hercegnő egy családbarát film, tele szerelemmel, kalandokkal és egy csipetnyi romantikával. Ez a film Mia történetét követi, akit Anne Hathaway alakít, és aki hirtelen rájön, hogy ő egy hercegnő: nagymamája, Clarisse (Julie Andrews), Genovia jelenleg uralkodó királynője, közli Miával, hogy ő az ország örököse, amelyet apja, Philippe, a halála után hagyott rá. A lányt megdöbbenti a hír, és először nem hajlandó elmenni a nagymamájához; azonban az anyjával való beszélgetés után ráveszi magát, hogy „hercegnőórákat” vegyen tőle. A film során Mia rátalál az igaz szerelemre, de a legvalószínűtlenebb helyen és helyzetben. 

+1. Susi és Tekergő

Az eredeti, 1955-ös verzió minden korosztály számára igazán elragadó lehet. Ebben a klasszikus mesében egy Tekergő nevű utcakutya beleszeret egy Susi nevű méltóságteljes, elkényeztetett kutyába. A két eb két teljesen eltérő neveltetést kapott: az egyik kóborként él az utcán, és egész életében magáról kellett gondoskodnia, a másikat viszont egy férj ajándékozta a feleségének, a szeretet és kényelem kettőse volt a norma Susi számára… egészen addig, amíg gazdái haza nem hoztak egy babát. Tekergő elmondja neki, hogy ha egyszer egy csecsemő kerül a képbe, valószínűleg nem sok idő kell és a kutyát kidobják, már nincs rá szükség. Mikor a porontyot hazaviszik, valójában Susi egészen védelmezővé válik és nagyon megszereti őt. A bonyodalom után (Sarah nénivel gyűlik meg a kutya baja) Tekergő megmenti őt és megtanítja neki, hogyan éljen az utcán, azonban a lány ragaszkodik ahhoz, hogy haza kell mennie, hogy segítsen a baba gondozásában. A film során kapcsolatuk váltakozik, kialakul a bizalom, és rájuk talál a szerelem. Végül is ki felejthetné el az ikonikus romantikus jelenetet, amelyben a két kutya spagettit vacsorázik? 

Forrás: iBelieve

Ujhelyi Dóra

Filmajánló Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Géza 2022. 02. 10. 10:26

    A Valentin-nap egy angolszász ünnep, nem tudom miért kell ezt majmolni, pláne egy ilyen keresztény szellemiségű oldalon.