2020. 12. 30.

,,Családanyaként küzdöttem meg az önkielégítéssel” – olvasónk tanúságtétele

Olvasónk őszinte tanúságtétele is arról tesz bizonyságot, hogy Isten a legnagyobb mélységekből is meg tud szabadítani minket!

Bizony nem csak kamaszkorban van kísértés: én felnőtt családanyaként küzdöttem meg az önkielégítéssel. Előfordult korábban is, de azok csak alkalmankénti esetek voltak. Most viszont valami spirálba kerültem egy lelki válság miatt, teljesen az életem része lett, volt, hogy naponta többször is.

Isten épp ekkor sodort az utamba egy olyan papot, aki életemben először nem úgy reagált erre a bűnre, mint az addig általam ismert papok: nem csak legyintett rá, hogy előfordul, áldozzak nyugodtan, és majd a következő gyónásban tegyem le. Nem. Ő határozottan, következetesen és számomra akkor igen szigorúan kezelte ezt a dolgot. Amellett, hogy a gyónásban teljesen megértő volt mindig, azért erősen éreztette velem, hogy ez mennyire nem való az életembe. Kérte, hogy ne áldozzak, ha újra belecsúszok, hanem menjek, és gyónjam meg. Ha kell, naponta.

hirdetés

Kemény időszak következett, heti két-három gyónással.

Borzasztóan szenvedtem közben, hajlamos voltam egy-egy elesés után arra, hogy „már úgyis mindegy, hadd szóljon” alapon fokozzam a bűn mélységét. Aztán egyszer az volt a penitencia, hogy három napig ne csináljam. Nehezen, sok imával, sok küzdelemmel, de sikerült. Utána 12 nap lett belőle, majd 21, 30…  Feszegettük a határaimat. Megérte. Voltak elesések, nagyon erős kísértések is, de egyre hosszabb szünetek lettek. Egyszer csak azt vettem észre, hogy már nem része az életemnek, ha jön is a kísértés, könnyen el tudok fordulni tőle.

Ez alatt az időszak alatt teljesen átértékeltem a bűnbocsánat szentségét, sokat mélyült a hitem is.

Így visszagondolva nagy segítség volt, hogy újra és újra fel kellett vállalnom és ki kellett mondanom a gyengeségemet. Sokat segített, hogy a lelkivezetőm biztos volt benne és ki is mondta, hogy ki fogok ebből keveredni, csak idő kérdése. Nyilván lesznek még nehéz pillanatok, bűnbeesések is talán, de mégis: megéreztem Jézus gyógyító erejét, már tudok mire, vagyis inkább kire hagyatkozni. Meggyógyította a lelkemet, az alapproblémát, és erőt adott a harchoz. Hálás vagyok. Dicsőség Neked Jézus!

„Öltsétek magatokra az Úr Jézus Krisztust, és ne dédelgessétek testeteket az érzéki vágyakban.”
(Római levél 13:14)

Borítókép: Siam Pukkato | Dreamstime.com
Tanúságtétel
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 12. 30. 18:39

    “Isten épp ekkor sodort az utamba egy olyan papot, aki életemben először nem úgy reagált erre a bűnre, mint az addig általam ismert papok” Először is, ha azt a papot Isten sodorta eléd, akkor a többit is. Másodszor, vigyázz mit tekintesz bűnnek, mert megnyomorítja az életedet.
    „már úgyis mindegy, hadd szóljon” alapon fokozzam a bűn mélységét.” Ó szegény, vajon ki rontotta el a gondolkodását ennyire, milyen lelki okai vannak ennek? “Fokozza a bűn mélységét”, ez már mazochizmus, látjátok, elképzeljük, valamiről, hogy bűn de valójában nem az. Nem állítom, hogy jó vagy egészséges dolog a túl sok önkielégítés, de ez már szenvedélybetegségre utal, de nem bűnre.
    “az volt a penitencia, hogy három napig ne csináljam” Édes Istenem!!!!! Nem azt kellett volna kideríteni, hogy mért csinálja?????? Ha egy 5 éves gyerek bepisil éjjel, megbünteted?? A bepisiléssel üzen valamit, amit kideríteni kell, nem büntetést vagy kiszabott feladatot adni neki. Mit gondolsz egy ilyen anyuka, milyen szisztémával neveli a gyermekeit??
    “ki fogok ebből keveredni, csak idő kérdése” És szerinted az idő old meg dolgokat?? Ha így lenne Isten időt adna, de én még nem olvastam itt, hogy időt kért volna valaki. Bölcsességet, egészséget,segítséget, azt igen, de időt..
    “Meggyógyította a lelkemet” Mivel?? Feltárta az okokat?? Valójában a látszat ellenére nagyon rossz dolgot művelt e nővel.
    A két hölgy a podkast-ban valami eszméletlenül szuper dolgokat mondott, ez a cikk az ellenkezője.

  • Válasz Géza 2020. 12. 31. 13:08

    Szóval sikerült egy a nemiséggel kapcsolatos jelenséget pusztán az ima erejével “meggyógyítani”, miközben az egész cikkben nincs szó például a nőnek a férjével való viszonyáról, és ehhez kapcsolódóan a szexuális életükről, vagy a saját testéhez fűződő viszonyról. Ja, hogy ennek semmi köze a dologhoz? Hát persze…

  • Válasz Békés Gáspár 2021. 01. 01. 23:51

    2020-at sikerült erősen zárni, hogyan büntessük meg az embereket egy kis örömszerzés miatt, mert ugye Isten nem állítja meg az erdőtüzeket, a járványt, se a magyar papok gyerekmolesztálását, de Kovácsné, maga nem maszturbáljon mert isten nem azért adott csiklót hogy élvezze. Afrikai női körülmetélő törzsfőnökök serényen bólogatnak.