Korponai Gábor 2024. 08. 11.

Megnyerte az olimpiát, majd csodálatos dicsőítő dalt énekelt a német súlylökő – VIDEÓ

Yemisi Ogunleye, a német színekben versenyző súlylökő aranyat érő dobása mellett hitét is megmutatta a versenyen, amikor a dobások között felemelt kézzel imádkozott vagy éppen énekelt. A döntő utáni sajtótájékoztatón is énekével dicsérte az Urat.

A 25 éves Yemisi Ogunleye Germesheimben született német anyától és nigériai apától. Az általános iskolában sokat csúfolták színes bőre miatt, ám a sporttal és a hittel fölül tudott emelkedni ezen. Elsőként tornászként, majd hétpróbában próbálta ki magát fiatalon, de sérülései miatt ezeket abba kellett hagynia, a súlylökésben találta végül meg a helyét. A karlsruhei Chist Gospel City közösségében pedig támogató közösségre lelt.

Egy térdsérülése, műtétje miatti másfél évet kellett kihagynia. Éppen nálunk, Budapesten tért vissza az atlétikai mezőnybe. A 2023-as atlétikai világbajnokságon 10. lett, de ő ezt az eredményt is hatalmas lelkesedéssel ünnepelte meg. Glasgowban a fedett pályás világbajnokságon már az ezüstérmet hozta el idén tavasszal. A párizsi olimpián 20 méteres dobásával pedig fölért a dobogó csúcsára. Miután megnyerte a döntőt egy papírlapot tartott fel a kameráknak: „Szeretett vagy. János 3,16.” Az aranyérmes sportoló később, a döntő után egy német tévéműsorban elmondta, hogy ez a vers „Isten szeretetéről szól számára, amit Jézus a kereszten mutatott meg.” Ez a szeretet feltétel nélküli, ahogy egy másik csatornának nyilatkozva kiemelte:

„Isten szeret engem – éremmel és érem nélkül is.”

Yemisi Ogunleye Jézus szeretetét hirdeti győzelme után: „Szeretett vagy. János 3,16”

Az olimpián versenyezve egy másik igeversből is merített erőt, bátorságot, ahogy Instagram-oldalán is írja: „Hiszen Isten nem a félénkség lelkét adta nekünk, hanem az erőét…” (2 Tim 1,7). A döntőről beszámolva elmondta: „Amikor a dobókörbe léptem, felemeltem a kezem, és ezt mondtam: »Istenem, ez az a pillanat, amit megígértél nekem.«”

A döntő utáni sajtótájékoztatón az I Almost Let Go című dalt énekelve tett tanúságot hitéről. A dalt, amit akkor énekelt, amikor megcsúszott és elesett az első körös dobása után, egy dalt, ami egy kicsit kifejezi életét is:

„Azért vagyok itt ma, mert Isten megtartott /
Csakis kegyelme miatt élek még /
Ő megtartott, Isten megtartott engem, Isten Irgalma megtartott engem /
Nem engedtem el.”

Gyülekezete gospel-kórusában is énekel, de hadd álljon itt még egy éneklős videó, ahol egy másik német olimpikonnal, Malaika Mihambóval, a távolugrás tokiói olimpiai bajnokával, párizsi ezüstérmesével és az ő edzőjével, Ulrich Knapp-pal együtt énekelnek egy alleluját:

 

Egyéb
hirdetés