2024. 07. 12.

A 777 közleménye a Janikovszky-cikk kapcsán

Sajnálatunkat fejezzük ki és elnézést kérünk a Janikovszky Éváról szóló cikkünk miatt.

A 777 szerkesztősége elnézést kér azoktól az olvasóktól és követőktől, akiket megbántottunk a 2024. július 9-én megjelent cikkünkkel, amelyben Janikovszky Éva gondolatait szemléztük.

Szerkesztőtársunk nem volt tisztában az érintett személy vállalhatatlan múltjával, így azzal sem, hogy a kommunista diktatúra támogatója volt, férje pedig a rettegett ÁVH tagja. A szerkesztőségen belül átbeszéltük a történteket és meghoztuk azokat a döntéseket, amelyekkel a jövőben reményeink szerint elkerüljük a hasonló eseteket. Ezek a döntések kizárólag a szerkesztőség tagjaira tartoznak, a 777 nem oszt meg ezzel kapcsolatban további információkat.

hirdetés

Külön köszönjük azoknak a jószándékú olvasóinknak a figyelmeztetéseket, akik megsejtették, hogy nem egy, a kommunista államhatalommal és egyházüldözéssel szimpatizáló ember tisztára mosása volt cikkünk célja. Akik követték a munkánkat az elmúlt nyolc évben és azt gondolják, hogy mi bármikor is támogatunk olyan személyeket, akiknek ilyen terhelt múltjuk van, azok igazából nem ismernek bennünket. Mi Mindszenty József és Boldog Brenner János oldalán állunk, a Krisztusért életüket áldozó vértanúkra példaképként tekintettünk eddig is – és ez ezután sem változik.

Megtehetnénk, hogy töröljük a cikket és ezzel a hozzászólásokat is a feledés homályába küldenénk. Azonban szembenézünk felelősségünkkel, vállaljuk az elkövetett hibát, a cikket pedig ezzel a közleménnyel kiegészítve meghagyjuk az oldalon. Ezt diktálja a lelkiismeretünk és ezzel fejezzük ki azt a szilárd álláspontunkat is, hogy a jövőben is – ahogyan eddig – kizárólag a 777 csapata döntheti el, hogy az oldalon milyen tartalmak jelenhetnek meg, semmilyen külső nyomásnak nem engedünk. Ahogy eddig is, úgy a jövőben is hálásak leszünk a jobbító szándékú kritikáért, a megbélyegzéstől mentes véleményért.

Elnézésüket kérve, a 777 csapatának nevében:

Martí Zoltán főszerkesztő

Közlemény
hirdetés