2024. 05. 31.

Meghalt Tompos Kátya – mi ezzel a dallal emlékezünk rá

Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő hosszan tartó betegség után ma hajnalban elhunyt. A Csak a szívem érzi című Szép Ernő-verset csodaszépen énekelte, egészen megrendítő most meghallgatni. Mi így búcsúzunk tőle, és imádkozunk a családjáért.

„Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő a ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit. Betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit” – olvasható a színésznő közösségi oldalán.

Szép Ernő: Csak a szívem érzi című versének zenei feldolgozását gyönyörűen, szívből énekelte:

A betegségét sokáig csendben viselte, a sajtóban nem nyilatkozott róla. Az elmúlt években a hírek a sikereiről szóltak, amikor a Most van most című filmben nyújtott alakításáért neki ítélték az év legjobb filmszínésznője díját a New York Film Awards éves gáláján – számolt be az Index. Miután mégis úgy döntött, hogy betegségéről beszámolhat a sajtó, egy ország fogott össze Tompos Kátyáért, aki a daganatos betegségek egyik ritka válfajában szenvedett. A színésznőnek 2024. május 25-én jótékonysági gálát szerveztek, amelynek teljes bevételét külföldi gyógykezelésére szánták volna. „Várhatóan egy hét múlva tájékoztatunk mindenkit az összegyűlt pénz sorsáról, illetve a megmaradt támogatás visszatérítésének lehetőségéről.

Még egyszer köszönjük a család nevében, hogy megmutattátok az elmúlt hetekben Kátyának, mennyire szeretitek. Nyugodj békében, sosem fogunk elfelejteni!” – írták a Facebookon a hivatalos bejegyzésben.

Imádkozzunk mindazokért, akik itt maradtak és szerették! 

Borítókép - Fotó: Hírvilág
Hírek Zenék
hirdetés