2024. 05. 31.

„A hitbeli háttér egy életen keresztül elkíséri ezeket a gyerekeket”: a Református Szeretetszolgálat a gyerekvédelemben is aktív – videó!

A Református Szeretetszolgálat nem csak új otthont, hanem hitbeli vígaszt és támogatást is ad azoknak a gyermekeknek, akik ezt saját családjukban sajnos nem élhették át. A kéthelyi lakásotthonban nevelkedő nyolc fiatalt látogatta meg Steinbach József, a Zsinat lelkészi elnöke.

A református egyház a története során mindig az elesettek oldalán állt, szolgálatának kiemelten fontos része a gyermekvédelem. A Református Szeretetszolgálat Nyugat-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központja nem csak új otthont, hanem hitet és támogatást is ad azoknak a gyermekeknek, akik ezt saját családjukban sajnos nem élhették át. 

„A Szivárvány Lakásotthon tízfős befogadóképességű, jelenleg nyolc fiú lakik nálunk. A legfiatalabb 8 éves, a legidősebb pedig 21 éves” – mondta el Bojtor Lászlóné, a lakásotthon nevelője. Hozzátette, a saját képességük, tudásuk szerint folyamatosan fejlesztik, segítik a tanulásban az ottlakó gyerekeket, ennek köszönhetően 2019 óta nem volt bukás.

Steinbach József, a Zsinat lelkészi elnöke úgy fogalmazott: „A református egyház egész története során, mind a mai napig lehajolt a szegényekhez, elesettekhez, az élet peremére kerültekhez, a nehéz helyzetben lévőkhöz. A Református Szeretetszolgálat óriási munkát végez, ez számomra örömteli és megrendítő, Isten országának építése ez.”

Fotó: YouTube/Református.hu

Elmondta azt is, hogy a gyerekeken látszik, hogy vannak terveik, vágyaik. „Emiatt én személyes ajándékot is hoztam nekik: egy naplót, amelybe ezeket a konkrét célokat leírhatják. Emellett a Szeretetszolgálattal együttműködve hoztunk más ajándékokat is, amelyek a testi felüdülésüket szolgálják.

Meggyőződésem, hogy a lelki, hitbeli háttér egy életen keresztül elkíséri őket, tartást ad nekik a legnehezebb helyzetben is,

és ezért mi nagyon hálásak vagyunk az Istennek.”

Borítókép - Fotó: Református.hu
Hírek
hirdetés