2024. 05. 06.

„Szükségem van Istenre, nélküle nem tudok boldogulni” – így tért meg Russal Brand

Russell Brand, angol színész, humorsita, influenszer – akit sokan Katy Perry volt férjeként ismernek – a közösségi oldalán jelentette be, hogy megtért és megkeresztelkedett. Mint mondta, rajta kívül is  egyre többen fordulnak újra a kereszténység felé, ahogy a mai kor kiüresedett értékrendje miatt kiábrándulnak és rájönnek, hogy ennél többre vágynak.

Russell Brand színész, humorista a megtérése előtt már több hónappal megosztotta a kereszténységgel kapcsolatos gondolatait az X-en (korábban Twitter). Elmondta: úgy magyarázták el neki a keresztséget, mint egy lehetőséget, hogy meghalj és újjászüless; hogy magad mögött hagyd a múltat és Krisztusban új életed legyen – ahogy Pál apostol fogalmazott: „Élek, de már nem én, hanem Krisztus él énbennem. Minthogy azonban most még testben élek, Isten Fiának hitében élek, aki szeretett engem és feláldozta magát értem.” (Gal 2,20)

A 48 éves színész szerint egyre többen fordulnak újra a kereszténység felé, ahogy a modernitás kiüresedett értékrendje értelmetlenné válik és rájönnek, hogy ennél többre vágynak.

Az elmúlt időszakban Brand több videóban is beszélt a keresztény hithez vezető lelki útjáról.

Decemberben megosztotta követőivel, hogy elkezdte olvasni a Bibliát és C.S. Lewis A fájdalom című művét, amely a szenvedés keresztény értelmezését járja körül.

hirdetés

Januárban Rick Warren Céltudatos élet (The Purpose-Driven Life) című könyve olvasása kapcsán úgy nyilatkozott, hogy vágyik egy „személyes kapcsolatra Istennel”. Mint mondta, ahogy idősebbé válik Jézus Krisztus személye egyre fontosabb lesz számára, annak ellenére, hogy korábban az egyházakat vagy túl régimódinak vagy túl modernnek találta.

Márciusban közzétett egy videót, amelyben kifejtette, hogy különböző felekezetek templomait látogatta meg azzal a szándékkal, hogy esetleg megkeresztelkedik, és kikérte követői véleményét is a témában.

Egy tavalyi Tucker Carlson interjúban Brand azt mondta: „Mint sok kétségbeesett embernek, nekem is szükségem van a hitre. Szükségem van Istenre, különben nem tudok boldogulni ebben a világban.”

„Azért hordok keresztet, mert a kereszténység, és különösen Krisztus alakja egyre fontosabbá válik számomra,

ahogy a szenvedés, cél fogalmaival ismerkedem…” – mondta akkoriban.

Elismerve, hogy „nem volt elég önfegyelme ahhoz, hogy ellenálljon a sztárság csábításának beleesett a csillogásba, és most húzza ki magát”.

A hitbeli útjának a további lépéseiről gyakran oszt meg rövid videókat az Instagram-oldalán is. Az egyikben arról beszélt, hogy rájött, a saját módszerei, a saját útja mindig ürességet hagy benne. „Hívd be a Szentlelket az életedbe, ha te is úgy érzed, hogy az anyagi világ már nem elég! Nekem hihetetlen érzés, hogy

végre nem magam helyezem az univerzum középpontjába.

Megkönnyebbültem. Nem vagyok tökéletes, de végre jó úton vagyok és sokat tanulok” – összegezte.

 

Forrás: X, Axióma, Christian Post 

Borítókép - Fotó: Hellomagazine
Szemle Tanúságtétel
hirdetés