2024. 04. 11.

8 dolog, amit lehet, hogy te sem szeretsz hallani keresztényként – pedig igaz

Vannak a Bibliában lévő igazságok, amelyek valóban Istentől származnak, és vannak a fejünkben lévő „igazságok”, amelyek lehet, hogy egyáltalán nincsenek összhangban az Ő eredeti tervével. Íme 8 olyan egyszerű, mégis sarkalatos dolog, amelyet keresztényként nem biztos, hogy szeretünk hallani.

  1. A szex nem egyenlő a szeretettel

A szeretet Isten – mondja az ige. Azt sehol nem olvassuk, hogy a szex lenne a szeretet kifejeződése, főképp nem a házasság előtt. Ha lefekszel valakivel anélkül, hogy házasok lennétek, akkor valójában a saját tested ellen vétkezel. A szex egyáltalán nem hétköznapi – sokkal inkább Isten által alkotott, szent dolog.

  1. Nem tudod „megteremteni” a jövődet

A világgal és a New Age spiritualitásával ellentétben nem tudod manifesztálni, „megteremteni” a jövődet keresztényként. Nem tudod manipulálni a mindenható Istent, hogy csakis a te terveidet valósítsa meg – sokkal inkább neked kell belehelyezkedni az Ő tervébe. Hidd el, annál jobban nem vagy képes kitalálni.

  1. Isten nem kényelmes életet szán neked

Néha Isten azért nem emel ki egyből a völgyből, a nehézségből, mert a rosszat – amit nem Ő okozott – képes jóra használni. Ezáltal is tud formálni, faragni, megszentelni, hogy azzá válj, akinek Ő megálmodott. Az életed célja, elhívása fontosabb, mint az aktuális kényelmed. Ha éppen sivatagban érzed magad, igyál abból a forrásból, amely soha nem fogy ki: Jézusnak hívják!

  1. Nem kell mindent megharcolnod

Nem kell minden csatát neked megvívnod, amely az utadba kerül, nem kell mindenkivel vitatkoznod, aki ellentmond neked. A legjobb módja a „visszavágásnak”, ha megáldod azt, aki ellened vétkezett. Ezek a harcok legtöbbször nem nyilvánosan, hanem a belső szobánkban történnek. De tudnod kell: Isten harcol érted a látható és láthatatlan dimenziókban is. Sokszor nem azt fogja kérni, hogy harcolj, hanem csak azt, hogy higgy.

hirdetés
  1. Isten nem egy dzsinn

Ha csak azért fordulsz Istenhez, hogy megadja a kéréseid, és nem azért hogy egyre jobban megismerd, ki is Ő, nos ez nem valódi kapcsolat. Ő sokkal több, mint egy megválaszolt imádság. Ő méltó arra, hogy akármi is van épp az életünkben, dicsérjük Őt. Úgy is mondhatnánk: az Ajándákozó mindig fontosabb, mint az ajándékai. 

  1. Az életed nem könnyebb, ha keresztény vagy

Valójában az, hogy keresztény vagy, sokszor nem könnyebbé teszi az életed, hanem küzdelmesebbé. Gondolj bele: az ellenség elveszítette a hatalmát feletted, tehát amilyen módokon csak tud, igyekszik meglopni téged és hazugságokkal támadni. A földi életünk nem lesz mindig fényes és vidám, de nem is ez az az élet, amelyre fókuszálnunk kell. Mi örök életet kaptunk Krisztus által.

  1. Egyetlen igazság van

Akármennyire is ezt harsogja a világ, valójában nem a te saját igazságodra vagy jogosult – egyetlen igazság van, és az Ő neve Jézus. „Én vagyok az út, az igazság és az élet” – mondja a János 14,6-ban. Jeremiás könyvében ezt olvassuk: „Csalárdabb az emberi szív mindennél, és tele van gonoszsággal. Ki lát bele titkos rejtekeibe?” (Jer 17,9) Tehát ne azt kövesd, amit a szíved, az érzéseid vagy az aktuális korszellem mond. Kezdd el követni Isten szavát!

  1. Isten terve legtöbbször nem fog egyezni a tiéddel

Isten életedre vonatkozó terve esélyes, hogy nem úgy fog kinézni, mint a te terved. Sőt, legtöbbször teljesen máshogy. De ha bízol Istenben, látni fogod, hogy a Ő mélységesen szeret és fontos számára a jövőd.

 

A cikk a She lives freed Instagram oldal bejegyzése alapján készült.

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Pontokba szedve
hirdetés