2024. 03. 21.

Mérhetően csökken a magány érzése, ha valaki rendszeresen olvassa a Bibliát

Jól tudjuk, milyen fontos Isten igéjének olvasása, de ennek a konkrét hatásait egy kutatás alá is támasztotta.

Milyen hatása van annak, ha valaki rendszeresen olvassa a Bibliát? Egy kutatás, amelyet a  Center for Bible Engagement (CBE) készített, azt találta, hogy azoknál, akik legalább hetente négy alkalommal olvasnak Bibliát, 30%-kal csökken a magány érzése, 32%-kal a dühkezelési nehézségek, 57%-kal az alkoholbetegség kockázata, 61%-kal a pornónézés.

Emellett kétszer annyi alkalommal osztják meg a hitüket másokkal, mint azok, akik kevesebbet vagy egyáltalán nem olvasnak Bibliát.

hirdetés

Ezek az adatok is azt húzzák alá, hogy nem maga a könyv olvasása a csodaszer, hanem minél rendszeresebben szembesülünk Isten szeretetével, annál inkább a helyünkre kerülünk az életben. Szóval olvasd a Bibliát, de nem azért, mert kell, hanem mert jó!

A Biblia Isten ihletett szava. Ahogy a 2Timóteus 3:16-17 mondja: „Minden Írás, amit az Isten sugalmazott, jól használható a tanításra, az érvelésre, a feddésre, s az igaz életre való nevelésre, hogy az Isten embere tökéletes legyen és minden jóra kész legyen.”

A CBE kutatásai azt bizonyítják, hogy a Biblia olvasása nagyon fontos a keresztények életében. Ezért arra bátorítanak, hogy helyezzük előtérbe az Isten Igéjére szánt időt. A 119. zsoltár 105. verse emlékeztet minket erre az igazságra: „Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága.”

Forrás: Nyári Attila YouTube, CBE, Christianlearning.com

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Hírek
hirdetés