2024. 03. 14.

Orbán Viktorról is írt önéletrajzi könyvében Ferenc pápa

A Szentatya könyvében Orbán Viktort az egység fontosságára, Brüsszelt a magyar szingularitás tiszteletben tartására emlékeztette.

Megírta önéletrajzi könyvét Ferenc pápa, Az élet című műben Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is üzent – közölte a Corriere della Sera nevű olasz oldal.

A pápa azt írta, az Európai Unióban minden nép magával hozza gazdagságát, kultúráját, filozófiáját, és képesnek kell lennie arra, hogy fenntartsa ezeket, harmonizálva a különbözőségeket.

hirdetés

„Pontosan azért beszéltem erről Budapesten, mert remélem, hogy ezeket a szavakat meghallja mind Orbán Viktor, hogy megértse, mindig nagy szükség van az egységre, mind Brüsszel – amely úgy tűnik, mindent egységesíteni akar –, hogy tiszteletben tartsa a magyar szingularitást” – fogalmazott a könyvében.

Az élet című műben sok személyes témát is taglal a Szentatya, többek között beszél a családjáról, az egészségi állapotáról, a fiatalkori szerelméről. Emellett korunk aktuális kérdéseiről is kifejti a véleményét, így az abortuszról, a homoszexuális kapcsolatokhoz való hozzáállásáról vagy a klímahelyzetről. Utóbbival kapcsolatban úgy fogalmaz: „Fogy az idő, már nincs sok hátra, hogy megmentsük a bolygót ”. A fiatalokat arra hívja, hogy emeljék fel a szavukat, anélkül, hogy erőszakhoz folyamodnának vagy műalkotásokat gyaláznának meg.

Forrás: Corriere della Sera, Mandiner, Vatican News

Borítókép - Fotó: Reuters
Szemle
hirdetés