2024. 02. 22.

Pio atya ereklyéi új helyszíneken találhatók – hitük megújítására hívják a keresztényeket

A salinai egyházmegye egyik kansasi kápolnája megnyitotta kapuit, és arra hívja a híveket, hogy újítsák meg hitüket, miközben Szent Pio maradandó példáján elmélkednek.

Február elején Kansas vidéki részén egy új kápolnát avattak fel, amelyben Pio atya egyedülálló ereklyéje található. Ez egy, a szent vérével megfestett kendő, amely ritka lehetőséget kínál a hívőknek, hogy közelebb kerülhessenek Pio atyán keresztül Istenhez.

Pio atya, aki széles körben ismert a stigmáiról és a könyörületességéről, sok katolikus szívében különleges helyet foglal el. Korábban aki látni akarta az ereklyéit, annak el kellett zarándokolnia Pietrelcinába.

A Szent Pio Alapítvány új kezdeményezése azonban arra irányul, hogy

hirdetés

Pio atya és rajta keresztül Isten jelenlétét közelebb hozza a hívőkhöz azáltal, hogy öt kápolnát hoz létre az Egyesült Államokban, amelyek mindegyike egy-egy ereklyének ad otthont.

Az alapítvány végső terve tehát az, hogy egy keresztet rajzoljon ki az országon keresztül ereklyékkel.

A Kansas-i kápolna, amely a Keresztelő Szent János templomban található, jelképes központja ennek a tervnek, mivel a többi kápolnával együtt a kereszt középpontjában áll.

Ahogy Luciano Lamorca, a Szent Pio Alapítvány alapítója a CNA oldalnak elmondta: „Az Egyesült Államokban a Pio atya iránti tisztelet figyelemre méltó növekedésének vagyunk tanúi. Ez a kápolna teret biztosít tisztelői számára, hogy közvetlenül az ereklyénél imádkozhassanak, és Pio atya közbenjárását kérjék gyógyulásért, vigasztalásért vagy útmutatásért.”

Az avatási szertartáson, amelyet Gerald Vincke püspök celebrált, a helyi közösségből máshonnan is sok hívő vett részt. A tudósítás szerint a kápolna falain belül érezhető volt az áhitat és egyedülálló módon imádkoztak együtt a résztvevők.  

 

Forrás: Aleteia 

Fordította: Szilágyi Anna 

Hírek
hirdetés