2024. 02. 20.

„Jézus nem csak ért minket. Ő megment minket” – fontos keresztény videó terjed a neten

Egy lelkipásztor erős videóval reagált a Super Bowlon lejátszott reklámfilmekre, amelyek sokak szerint a bűnt támogatják. A válaszvideót már több millióan látták a YouTube-on és az X-en.

Az angolszász országokban nagy népszerűségnek örvendő Super Bowl félidejében – amelyet milliók néznek – keresztény reklámokat is lejátszottak. A He Gets Us kampány rövid videói a lábmosás és a felebarátaink szeretete témaköreit ölelték fel – számolt be az Axióma és a Christian Post. A hirdetés a képernyőn megjelenő üzenettel zárult: „Jézus nem gyűlöletet tanított. Ő lábat mosott. Ő megért minket. Mindannyiunkat.”

A kampányt konzervatív keresztény körökben kritikával illették, mivel a videók csupán együttérzést tanúsítanak, ám nem hívják bűnbánatra az embereket. Jamie Bambrick, az észak-ír craigavoni Hope gyülekezet segédpásztora elkészített egy alternatív videót, amelyet véleménye szerint az eredeti kampány helyett kellett volna lejátszani a Super Bowlon.

Bambrick azt nyilatkozta a CBN News-nak, hogy a Super Bowlon bemutatott kisfilmek gyakorlatilag egy olyan üzenetet közvetítettek, mely szerint a kereszténység helyesli vagy legalábbis jóváhagyja a modern ember tetteit és értékeit. Ő azonban úgy véli: „az evangélium üzenete nem hagyja a bűnösöket kétségbeesett állapotukban. Az evangélium üzenete egy nagyszerű üzenet, a bűnből való megváltás üzenete.”

hirdetés

„Azt hiszem, sok bibliahívő keresztény látta az eredeti „He Gets Us” reklámot, és azt gondolta: ez nem tükrözi az evangéliumot, és nem tükrözi a mi szívünket sem az elveszettek iránt” – hangsúlyozta a lelkész. „Az a tapasztalatom a legtöbb kereszténnyel kapcsolatban, hogy valójában szeretjük a bűnösöket, de eléggé szeretjük őket ahhoz, hogy azt akarjuk, hogy megszabaduljanak a bűnüktől és új életre jutnak Krisztusban” – tette hozzá.

Az alternatív videó az eredeti kampánnyal azonos stílusban mutat be képeket, azonban a videóban ezúttal különféle háttérből megtért keresztények fényképei láthatók. Olyanoké, akik elfordultak a korábbi bűneiktől. A képsorokon találjuk például Jeff Durbint, az Apologia gyülekezet lelkipásztorát, aki korábban drogfüggő volt, vagy éppen Angela Uccit-t, aki megtérése előtt a New Age spiritualitásába vetette hitét. A provokatív videóban a megtértek között találunk többek között volt ateistát, volt bandatagot, de volt pornószínészt is. A képsorok egy üzenettel zárulnak, azonban nem az eddig megismert „Ő ért minket” szavakkal, hanem a következővel: „Jézus nem csak ért minket. Ő megment minket.”

A videó rendkívül hatásos és YouTube-on már mintegy 330 ezren, az X-en pedig több, mint 2 millióan tekintették meg eddig.

Forrás: Axióma, Christian Post

Borítókép - Fotó: YouTube
Hírek
hirdetés