2024. 02. 09.

#csakegygondolat – Jézus a bűnösökért jött

Keresztényként sokszor esünk az ítélkezés csapdájába, ha egy olyan emberrel találkozunk, akit magunknál bűnösebbnek érzünk. De mit közvetített ezzel szemben Jézus? Erről szól Nyári Attila lelkipásztor, tartalomkészítő rövid videója.

Egy alkoholista barátja egyszer ezt mondta Philip Yancey keresztény írónak: „amikor elkésem a gyülekezetből, az emberek hátrafordulnak és rosszallóan néznek rám. Egyértelműen azt az üzenetet kapom, hogy nem vagyok olyan felelősségteljes, mint ők. Amikor elkések az anonim alkoholisták gyűléséről, az összejövetel megáll, mindenki felugrik, hogy megöleljen és köszönjön. Ők tudják, hogy a késésem talán annak a jele, hogy kis híján nem jöttem el. A megjelenésem azt bizonyítja, hogy óriási szükségem van rájuk, és ez most legyőzte az alkohol iránt érzett szükségemet.”

Ez azt a gondolatot hozta fel bennem, hogy bárcsak nagyon mélyen élne bennünk Jézus mondata, aki azt mondta, hogy „nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket megtérésre.” (Luk. 5,31-32) Ha egy szétesett életű ember rosszul érzi magát egy gyülekezetben, akkor nem lehet, hogy ott igazából a gyülekezet beteg?

hirdetés

 

Forrás: Nyári Attila – YouTube

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
#csakegygondolat Szemle
hirdetés