2024. 02. 06.

„Szétosztom, amim van” – Beer Miklós püspök meglepő bejelentést tett

Minden felhalmozódott tárgyát szétosztja Beer Miklós püspök. Aki szeretne, szétnézhet  nagymarosi otthonában és ami megtetszik valakinek, azt odaadja. A meglepő bejelentésről azt gondoljuk: ilyen radikális tud lenni az önzetlen szeretet, ahogy Jézus is bemutatta, hogy semmit nem tart vissza tőlünk.

„Szeretettel hívok, várok mindenkit ide az otthonomba, hogy nézzen körül, és ami megtetszik, azt szívesen odaadom” – jelentette be Beer Miklós a videoblogjában. A püspök azzal indokolta a nagylelkű felajánlást, hogy amikor idősek otthonába költözik, egy kis szobába, már nem lesz szüksége arra a sok tárgyra, amely felhalmozódott az évek során a házában.

„Szeretném az otthonomat átrendezni, pontosabban továbbadni azokat a tárgyakat, amelyek évek alatt összegyűltek, amelyet sok-sok kedves ismerőstől, baráttól, tanítványtól kaptam. Előbb-utóbb szükségem lesz arra, hogy egy idősotthonba költözzek, egy kis szobába, ahová már nem tudom magammal vinni ezeket a képeket, szobrokat, dísztárgyakat” – sorolta.  

A váci megyéspüspök mindent szeretne még életében szétosztogatni, mint mondta: minden eladó. Ha valaki adományt ad egy-egy tárgyért, azt azoknak a rászorulóknak adja tovább, akik mindig kérik a segítségét.

hirdetés

„Ahogy a nagymamám szokta mondani: a halottas ingnek nincs zsebe.

Előbb-utóbb számolni kell azzal, hogy az Úristen majd hazahív, és ezeket a tárgyakat nem tudom magammal vinni.

Őrzöm a kedves emlékeket, az ajándékozók személyét, de tudomásul vettem, hogy ezekre már nincs igazán szükségem. A szívemben őrzöm a kedves találkozásokat, de a tárgyaktól szeretnék megszabadulni” – magyarázta Beer Miklós. Megköszönte előre is mindazoknak, akik a lakását „átrendezik”, akinek bármit odaadhat.

Borítókép - Fotó: YouTube
Szemle
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz F 2024. 02. 07. 20:17

    Nocsak, úgy látszik, Nagymaroson megszűnt a lomtalanítás 🙂 A youtube-csatornáját köszönettel elfogadom. A kacatokat megtarthatja!

  • Válasz Dr. Hegyi Ildiko 2024. 02. 08. 16:12

    Az emberek nagyobbik része mélységes tiszteletet érez a Püspök Ur személye iränt. Az Ö istene Jézus Krisztus, aki egy ilyen helyzetben ugyanezt tenné, érezné. Nem a Mammont szolgälja. Az üdvözülés biztos útja a jézusi út. Ezt jelenleg Püspök Atya képviseli sajnälatos modon kevesedmagäval. Az emberek elégedetlenek az Egyhäz magyarorszägi szolgälatäval. Nem lesznek tele a templomok igaz keresztény-katolikus hívekkel, ha ez toväbb így folytatódik. Az Atya felettese közvetlenül a Szentatya, fölötte csak maga Jézus äll. Mindketten egyetértenének ezzel a döntéssel. Ezert is oly népszerü az Atya minden tevékenysége, mert meglätja a szükséget szenvedö kismebert és nem a hatalmasokhoz dörgölözik némi baksiért. ´Jó egészéget kivänok!! Még sokäig közöttünk!! Hegyi Ildiko Münchenböl.