Korponai Gábor 2024. 02. 05.

Az idei Grammy-nyertes keresztény dalok és albumok

A 66. Grammy-díjátadón Los Angelesben a keresztény előadók közül Kirk Franklin, Lecrae, Tye Tribbett és a The Blind Boys Of Alabama vette át a gospel és kortárs  keresztény zenei kategóriák díjait.

A Grammy kisebb kategóriáinak díjátadójára a Los Angeles-i Peacock Színházban került sor február 4-én.

A legjobb gospel dal díjat Kirk Franklin hozta el All things (Minden) című számával. Kirk Franklin immár a 20. Grammy-díját vehette át. Kirk a díj átvételekor köszönetet mondott Jézusnak, megköszönve neki a gospel-zenét is. A díjátadón Kirk élőben is fellépett, előadta Grammy-nyertes dalát, illetve Melodies from Heaven és I Smile című dalait is.

hirdetés

A legjobb kortárs keresztény zenei dal idén Lecrae és Tasha Cobbs Leonard Your Power (A Te erőd) című dala lett.

A rapper Lacrae [a képen] egy másik Grammyt is átvehetett az idei díjátadón, ő vitte el a legjobb kortárs keresztény zenei album díját is Church Clothes 4 című mixalbumával. Lecrae is nyert már korábban – 2013-ban és 2015-ben – két Grammy-díjat. Lecrae a díj átvételekor köszönetet mondott „az Úr Jézusnak mindenért”.

A legjobb gospelalbum díját Tye Tribbett vette át All Thing New albumának orlandói koncertfelvételéért. Az énekes a díj átvételekor elsőként elmondta, hogy „Istené a dicsőség mindenért, amit tett”, arra buzdított, hogy „használd fel az Istentől kapott ajándékodat, hogy megáldj valakit”.

A legjobb roots gospelalbum kategóriában a The Blind Boys of Alabama együttese kapta idén a rangos zenei elismerést Echoes of the South című albumukért. Érdekesség, hogy az együttes vakokból, illetve gyengénlátókból áll, akik ezzel együtt már 6 Grammy-díjat tudhatnak magukénak.

Kép és forrás: grammy.com

Egyéb
hirdetés