2024. 01. 23.

12 éves fiú kapott rangos egyházi elismerést

A 12 éves Szigeti András kapta a kaposvári Szent Margit Plébánia Arany Rózsafüzér-díját. András óvodás kora óta rendszeresen ministrál és olvas fel a szentmiséken. Ebből is látszik: az Isten országáért való munkálkodás nem életkor-függő.

A Rumszauer Miklós plébános által másfél évtizede alapított, évről évre más és más személyhez vándorló elismerést, az aranyláncon függő rózsafüzér-gyűrűt Varga László megyés püspök vasárnap este, az ökumenikus imahét nyitó alkalmán adta át a jutalmazottnak. A plébános laudációjából kiderült: „András óvodás kora óta rendszeresen ministrál és olvas fel a szentmiséken.

Mivel érdekli a Biblia, múlt év októberében fejezte be az Ószövetséget.

A legutóbbi éjszakai szentségimádás során – minden hónap első péntekének estéjéről szombat reggel 7 óráig tartják – éjjel 1 órakor megjelent édesanyjával a templomajtóban. Lelkes szolgálata arra is példa: az Isten országáért való munkálkodás nem életkor-függő; jóllehet számos személy, aki megtehetné, s nem lenne megterhelő számára, sem hozza meg ezt az áldozatot Jézus iránti szeretetéből.

Hitének hiteles megélése miatt lett az egyházközség példaképe Andris, akinek neve egy márványtáblára is felkerült. Olyan személyek neve mellé, akik gondolattal, szóval és cselekedettel jelentős mértékben hozzájárultak Isten országának, valamint a helyi közösség építéséhez.

Forrás: sonline.hu

Borítókép - Fotó: Kaposvári Egyházmegye
Szemle
hirdetés