2024. 01. 12.

Hogyan tervezzünk Istennel? – 7 fontos gondolat a célkitűzésekhez

Mi kell ahhoz, hogy elérjük a kitűzött céljainkat? Bátorság, kitartás vagy épp tudatosság? Mit tanulhatunk a kudarcokból? Egyáltalán mennyire merünk tervezni, és ha elindulunk egy úton, vajon rá tudunk-e hagyatkozni az isteni gondviselésre? Az Agapé című műsor erről szó adásából gyűjtüttönk 7 fontos gondolatot. 

1.„Fontos, hogy az Égi Rendező tervei összhangban legyenek az én terveimmel. Nem kell elkeseredni, ha nem az én rendezésem valósul meg. Én nagyon impulzív ember vagyok, mindig rengeteg ötletem van, hogy mit lehetne csinálni – azt kellett megtanulnom, hogy ezeket ne akarjam mind egyszerre megvalósítani, hanem tegyem be őket képzeltben a spájzba. És amihez az Égi Rendező hozzáadja a puzzle-darabokat, azt fogom megvalósítani.” (Sterczer Hilda mentálhigiénés szakember, hegymászó)

2. „Amellett, hogy haladunk a távoli célok felé és ezért küzdünk, dolgozunk, az is fontos, hogy benne legyünk az itt és most-ban. Ha valakinek év elején van egy hosszú listája a céljairól, annak érdemes azt is mellé írni, mitől fogja magát jól érezni a jelenben addig is, amíg ezeket el nem éri.” (Vanek Ákos világkupa-győztes triatlonista, mentős)

3. „Sokszor a sikert azért nem engedjük meg magunknak, mert nem hisszük el, hogy sikerülhet vagy nem tudjuk, hogy aztán azzal a sikerrel mit fogunk kezdeni, mert körülöttünk még senki nem valósította meg. El kell hinnünk, hogy méltók vagyunk a sikerre, mert így az életünkkel is dicsőítjük Istent.” (Szepesvári Orsolya szervezetfejlesztő közgazdász, coach)

hirdetés

4. „Istentől nemcsak a talentumainkat kaptuk, hanem az egész életünket, és benne mindent. Isten legnagyobb ajándéka számunkra mi magunk vagyunk. Boldogságot és teljességet akarunk, de ehhez meg kell találnunk, kik vagyunk és ehhez választani a célokat.” (Varga Kapisztrán ferences szerzetes, teológus)

 5. „Sportolóként egy versenyen ha odaáll az ember a rajthoz, két dolog történhet: vagy nyerünk vagy tanulunk. Innentől kezdve fel tud oldódni az a félelem, ami lenyomna, hogy mi lesz ha nem sikerül, mi lesz, ha kudarcot vallunk. Ha elindulunk egy új úton, nem kapunk előre megírt forgatókönyvet, hogy mi vár ránk, de ez a változás ára.” (Vanek Ákos)

6. „Jézus megmutatta, hogy a fő célunk, hogy Őrá és az Atyára mutassunk. Az, hogy ezt már ki milyen területen képes megtenni, változó, de mindannyiunknak hegyen épült várossá kell lennünk. Ha Isten valamire azt mondja neked, hogy meglesz, akkor abban biztos lehetsz, ez saját tapasztalatom is. Ahol nincs semmilyen út, oda is ösvényt készít – meg kell tanulnunk ezt a ráhagyatkozást.” (Sterczer Hilda)

7. „A fejlődésünk nem darabos, ritkán áll törésekből, sokkal inkább szerves módon történik. Ezért gondolom, hogy érdemes visszatekinteni az életünkre, és megnézni, minek a jelei mutatkoznak, mert azok valószínűleg nem véletlenül vannak ott. Próbáld meg azt követni!” (Varga Kapisztrán)

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Pontokba szedve
hirdetés