2024. 01. 05.

Egy keresztény tanárt bűnösnek találtak, amiért megosztotta a szexuális meggyőződését egy egyházi iskolában

Miután egy keresztény tanár kifejtette a hitéből fakadó nézeteit az LMBTQ narratívájával szemben hittanórán, „elfogadhatatlan szakmai magatartás” miatt bűnösnek kiáltották ki, és el akarták tiltani az oktatástól.

Egy anglikán egyházi iskola keresztény tanárnőjét „elfogadhatatlan szakmai magatartás” miatt bűnösnek találták, miután kifejtette nézeteit az emberi szexualitásról. A Teaching Regulation Agency (Tanügyi Szabályozó Ügynökség) még azt is meglebegtette, hogy a 43 éves Glawdys Leger tanárnőt határozatlan időre eltiltanák a tanítástól. Végül azonban az „oktatási államtitkár mérlegelte a testület ajánlását, és úgy döntött, hogy nem helyénvaló eltiltó határozatot hozni” – áll a közleményben.

A döntés azonban bekerül a tanárnő nyilvántartásába, amelyet a jövőbeli munkáltatók bármikor ellenőrizhetnek, ha szeretnék megismerni a hátterét. Glawdys Legert korábban, 2022 májusában bocsátotta el a Kent állambeli Bishop Justus egyházi anglikán iskola, miután kifogásolta a 7. évfolyamos tanulók hittanórájára beépített tananyagot.

Fotó: Christian Legal Centre

Az ítéletre reagálva Leger azt mondta, megkönnyebbült, hogy nem tiltották el a hivatásától, de szerinte

rendkívül aggasztó hogy „bűnösnek találták abban, hogy egy keresztény iskolában egy hittanórán a keresztény tanítást képviselte”.

„Azért hoztam fel a témát, mert a gyerekeknek az iskolában egy szélsőséges LMBTQ narratívát tanítottak – megkérdőjelezés nélkül. Miután kifejeztem a keresztény hit nézőpontját ezekben a kérdésekben, azzal vádoltak, hogy nem mutatok be kiegyensúlyozott álláspontot” – mondta a tanár.

hirdetés

Hozzátette: „Minden egyházi iskolának nyíltan és őszintén kell beszélnie a szülőkkel, akik úgy gondolják, hogy keresztény iskolába küldik a gyermekeiket, ha az már nem tartja magát a keresztény tanításhoz vagy hithez akár a szexualitás, akár bármely más kérdés kapcsán.”

A tanárnő szerint világossá kell tenni mindenki számára, hogy egyes keresztény iskolák vitatott és káros ideológiákat erőltetnek a gyermekekre a szülők engedélye vagy tudta nélkül. Majd így folytatta: „A tanárokat felügyelő bizottság üzenete az, hogy a keresztény tanároknak nemcsak hallgatniuk kell a hitükről, hanem aktívan támogatniuk kell az LMBTQ ideológiát,

különben súlyos büntetést kockáztatnak, és akár a karrierjüket is elveszíthetik.”

A Keresztény Jogi Központ (Christian Legal Centre) vezérigazgatója, Andrea Williams elmondta: „A szabályozó szervek megakadályozzák a keresztény hit kifejezését az iskolákban, és azt is gátolják, hogy az LMBTQ ideológiával szemben bármilyen alternatív nézőpont megjelenjen.” A vezérigazgató rámutatott: „Glawdys Leger törődött a rá bízott gyerekekkel, és a keresztény hitben rejlő toleranciára és reményre akarta őket tanítani. Ezért megbüntették, és még a tanítási engedélye elvesztését is kockáztatta.”

A Keresztény Jogi Központ fellebbezést nyújtott be a tanárra kimondott megállapításokkal szemben.

 

Forrás: Christian Legal Center, Christian Today

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Hírek
hirdetés