2023. 12. 18.

Egy életvédő csoport „ablakot nyit az anyaméhre” az új online platformon

Egy életvédő csoport új weboldallal igyekszik pontosan bemutatni, hogyan fejlődik egy baba az anyaméhben hétről hétre, és ezáltal választ adni olyan gyakori tévhitekre, mint hogy a magzat csak „egy sejtcsomó”. Az oldalt orvosok segítségével dolgozták ki, és bárki számára ingyenesen látogatható.

Gondolkodtál már azon, milyen lenne, ha ablakot nyitnának az anyaméhbe? A Live Action életvédő csoport pontosan ezt próbálja megteremteni a windowtothewomb.app interaktív weboldalával.

A december 14-én indult weboldal napról napra végigvezeti a felhasználókat a terhesség minden egyes trimeszterén, egy animált baba fejlődését bemutatva a fogantatástól kezdve.

„A webes alkalmazás mögött az volt a fő ötlet, hogy valami úttörő és orvosilag pontos dolgot mutassunk” – mondta Christina Bennett, a Live Action szóvivője. A felhasználók vagy egy animációs videót nézhetnek, amely a baba fejlődésének minden egyes napján halad előre, vagy a saját tempójukban kattinthatnak végig az egyes heteken. Közben a képernyőn feljegyzéseket olvashatnak, amelyek a gyermek fejlődésének bizonyos mozzanatait írják le.

A nyolchetes stádiumban az egyik feljegyzés így szól: „Nyolc hétnél (hat héttel a megtermékenyítés után) az agyhullámok rögzíthetők.” A 15 hetes stádiumban egy másik feljegyzés így szól: „A 15. héten kezdődik a fogak fejlődése.”

hirdetés

Bennett elmondta, hogy a weboldal orvosok és más egészségügyi szakemberek segítségével készült. Hozzátette, hogy a készítése részben válasz volt a méhen belüli életről gyakran keringő téves információkra, például arra az elképzelésre, hogy a magzat csak egy „sejtcsomó.”

„Le akartuk küzdeni ezt a félretájékoztatást úttörő, orvosilag pontos, gyönyörűen animált képekkel a méhben növekvő babáról, hogy felvilágosítsuk az embereket.

Egyben egy olyan szemnyitogató élményt is nyújunk nekik, ahol láthatják, mi is történik valójában” – mondta a Live Action szóvivője. „Ezért nevezzük ablaknak az anyaméhre” – tette hozzá.

A weboldalon található egy gomb is, ezzel: „Várandós és segítségre van szüksége?”. Erre a linkre kattintva a Live Action weboldalára jutnak el a felhasználók, ahol számos lehetőséget kínálnak azoknak a nőknek, akik abortuszt fontolgatnak, már volt abortuszuk vagy örökbefogadás iránt érdeklődnek.

Bennett elmondta, a Live Action célja, hogy mindenki használja a weboldalt, beleértve azokat is, akik olyan intézményekben dolgoznak, amelyek a támogatásra szoruló terhes nőknek segítenek.

Diane Ferraro, az életvédő mobil orvosi klinikák nagy hálózatának vezérigazgatója azt mondta: „A Window to the Womb (Ablak az anyaméhre) megosztása a várandós nőkkel újabb meggyőző okot fog adni arra, hogy az élet mellett döntsenek a babájuk számára.”

A weboldalt ITT megnézheted.

 

Forrás: Catholic News Agency 

Fordította: Szilágyi Anna 

Borítókép - Fotó: www.windowtothewomb.app
Hírek
hirdetés