2023. 12. 12.

Amerikában megöltek egy papot egy templomi betörés során

Nebraska államban megöltek egy papot néhány nappal ezelőtt a parókián – az Omahai Főegyházmegye arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak Stephen Gutgsell atya és családja lelkéért ezekben a tragikus időkben.

Halálra késeltek egy nebraskai katolikus papot december 10-én, amikor a kora reggeli órákban betörtek plébániája parókiájára. Bár a rendőrség nem közölt minden részletet a folyamatban lévő nyomozásról, arról számoltak be, hogy egy gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A Fox News szerint a rendőrség hajnali 5 óra körül érkezett egy betörésről szóló hívásra a helyi Szent János templomba, ahol a 65 éves Stephen Gutgsell atyát súlyos állapotban találták, a feltételezett támadó, a 43 éves Kierre Williams pedig még mindig a helyszínen tartózkodott. Gutgsell atyát a Nebraskai Egyetem Orvosi Központjába szállították, ahol végül belehalt sérüléseibe, Williams-t pedig emberölés vádjával letartóztatták.

hirdetés

Bár több részlet még nem derült ki a betörés vagy a támadás indítékáról, az ABC megjegyzi, hogy Williams Iowában élt, mintegy 85 percre a templomtól. Az Omaha World Heraldnak adott interjújában Mike Fitzgerald plébánostárs emlékezett vissza Gutgsell atya több mint egy évtizedes szolgálatára a Keresztelő Szent János közösségben: „Gutgsell atya 11 éve volt itt, és nagyon szent embernek tartottam, sokat tett a közösségért” – mondta Fitzgerald.

Az Omahai Főegyházmegye arra kérte a katolikusokat, hogy imádkozzanak együtt Gutgsell atyáért és családjáért ebben a tragikus időszakban: „Az Omahai Főegyházmegye imádkozik Stephen Gutgsell atyáért, akit vasárnap kora reggel a Fort Calhoun-i Keresztelő Szent János plébánián történt betörés során megtámadtak. Kérem, imádkozzanak Gutgsell atya nyugalmáért, családjáért és a Keresztelő Szent János plébánia közösségéért ezekben a tragikus időkben.”

 

Forrás: Pillarcatholic, Aleteia

Borítókép - Fotó: Archdiocese of Omaha
Hírek
hirdetés