2023. 12. 04.

Adventtől kezdődően már napi 12 órán át gyóntatnak a Pesti Ferencesek

A főváros szívében található Budapesti Belvárosi Ferences templomban rengetegen megfordulnak, és a mostani kezdeményezés hatására még többen fognak; a szerzetesek adventtől kezdve ugyanis már napi 12 órán át gyóntatnak!

“Örömmel osztjuk meg, hogy Adventtől kezdődően kiszélesítjük templomunk lelkipásztori szolgálatát, így szinte egész nap tudjuk számotokra biztosítani a gyónási és miselátogatási lehetőségeket” – olvasható a Pesti Ferences templom Facebook-oldalán, ahol “Gyere haza! Gyónj meg!” felirattal hívogató plakátokat is közzétettek. 

Advent idején a Katolikus Egyház különösen is fontosnak tartja, hogy a hívek a gyónás szentségében részesülve, bűneiktől megtisztulva várják a Megváltó érkezését. A Pesti Ferencesek nagy előrelépést tettek, hogy mindenki számára lehetővé tegyék a gyónást. Templomukban a következő időintervallumokban van lehetőségünk a szentségben részesülni: minden hétköznap 6-12 és 16-22 óra között, szombatonként 6-12 és 16-19 óra között, vasárnaponként pedig 6-12.30 és 16-20.30 között. A karácsonyt megelőző napokban pedig szinte egész nap mehetünk gyónni a Pesti Ferencesek templomába; reggel 6 és este 10 óra között várnak minket a szerzetesek, hogy a kiengesztelődés szentségében részesítsenek minket. Ráadásul idegennyelvű gyónásra is van lehetőség, 9 különböző nyelven, köztük például koreaiul is.

hirdetés

Nemcsak a gyónásra való lehetőséget bővítették ki a ferencesek; hétköznaponként 7 időpontban mondanak szentmisét, és minden hétköznap 20 és 22 óra között szentségimádáson vehetünk részt, melyeket különböző közösségek készítenek elő. További részleteket itt találsz!

Félsz a gyónástól, vagy csak nagyon régen voltál, és nem is tudod, hogyan kezdj neki a felkészülésnek? Olvasd el cikkünket a témában!

10 tipp egy fiatal paptól – ha már régen voltál gyónni

Borítókép - Fotó: Pesti Ferences Templom Facebook oldala
Hírek
hirdetés