2023. 11. 26.

Több százan találkoztak Jézussal álmukban a gázai övezetben

Miközben a háborús helyzet nem csillapodik Izrael és a Hamász között, egy keresztény missziós szervezet jó hírről tett jelentést: több mint 200 muszlim Gázában találkozott Jézussal álmában, és kérdezősködni kezdtek a kereszténységről, a Krisztus-követés útjáról.

Több mint 200 gázai muszlim kezdett Jézusról kérdezni, miután álmukban találkoztak vele – adta hírül a CBN nevű amerikai keresztény portál. Michael Licona keresztény professzor és a Risen Jesus misszió elnöke elmondta, hogy kapott egy jelentést a palesztinai keresztény szolgálatoktól, amelyben csodás megtérésekről számoltak be.

„Isten a háború közepette is munkálkodik!” – osztotta meg Licona nemrég egy Facebook-bejegyzésben. „Az elmúlt két napban több száz apa felé szolgáltunk, akik több, vagy akár az összes gyermeküket elvesztették a háborúban. Miközben biztonságba helyeztük ezeket az embereket, etettük őket, kimostuk a ruháikat, és elkezdtünk nekik a Bibliából olvasni – megosztva velük a békesség útját Jézus által. Aztán egy nagy csoda történt.

Múlt éjjel Jézus több mint 200 embernek jelent meg álmukban! Visszajöttek hozzánk, hogy többet tanuljanak Isten Igéjéből,

és azt kérdezik, hogyan követhetik Jézust” – idézte Licona a keresztény szolgálatot.

hirdetés

Licona egyébként a Houstoni Keresztény Egyetem professzora, és több könyvet is írt, köztük a „The Case for the Resurrection of Jesus” és a „Paul Meets Muhammad” címűeket.

Az egykori muszlimból lett keresztény apologéta, Nabeel Qureshi egyszer azt írta: „Mike Licona meghatározó szerepet játszott az iszlámból Krisztushoz vezető utamon. Amíg muszlim egyetemista voltam, Mike rendszeresen meghívott magához, hogy megvitassuk Jézus kereszthalálának és feltámadásának történetiségét. A Mike által bemutatott bizonyítékok annyira meggyőzőek voltak, hogy megtérésem alapkövét képezték. Azóta láttam, hogy a munkája ezrekre gyakorolt erőteljes hatást a keresztény hit történelmi bizonyítékaival.”

Licona hozzátette bejegyzésében, hogy a hírt a keresztényeknek világszerte ünnepelniük kell.

Közben Joel Rosenberg, a New York Times bestseller írója és kommunikációs stratégája felszólította Izraelt, hogy evakuálja a keresztényeket Gázából, mivel a Hamász népirtással fenyegeti őket. „Ez egy szörnyű helyzet, most mindenki ki akar jutni Gázából” – mondta a CBN Digitalnak. Miközben a hívők menedéket keresnek, elfogy az élelem, a víz és az orvosi ellátás. Rosenberg hozzátette, hogy a helyi keresztények lényegében a templomokban rekedtek.

Rosenberg azt is elmondta a CBN-nek: „a palesztin keresztények biztonságával, védelmével és jövőjével kapcsolatos aggodalmakról most már az izraeli kormány legmagasabb szintjein tárgyalnak. Mind az izraeli polgári, mind a katonai vezetők értesültek és belső megbeszéléseket folytatnak a Gáza városában lévő három templomban meghúzódó keresztények válsághelyzetéről” – összegezte.

 

Forrás: CBN 

Borítókép - Fotó: cbn.com
Hírek
hirdetés