2023. 11. 21.

Három püspök és rengeteg fiatal – szentségimádás lesz szombat este a Szent István Bazilikában

Három püspök hívja szombat estére a magyar ifjúságot szentségimádásra a Szent István Bazilikába: Mohos Gábor, Martos Levente Balázs és Fábry Kornél a főegyházmegye segédpüspökeiként szólítják meg a fiatalokat, hogy találkozzanak személyesen Jézussal.

Ferenc pápa két évvel ezelőtt döntött úgy, hogy virágvasánapról Krisztus király ünnepére helyezi át az ifjúsági világnapot, ennek előestéjén gyűlhetnek össze a fiatalok Budapest legszebb templomában. Nem csak a helyszín különleges, hanem önmagában véve az is, hogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye mindhárom segédpüspöke közösen hívja az érdeklődőket:

„Annak ellenére, hogy idén Ferenc pápa találkozott az Ifjúsági Világtalálkozón a fiatalokkal – az eseménynek Portugália fővárosa, Lisszabon adott otthont -, mégis fontosnak érezte, hogy ne maradjon el az ifjúsági világnap. Ebből is érzékelhető, hogy milyen nagy hangsúlyt fektet a fiatalokra és a lelki fejlődésükre. Jelképesnek gondolom, hogy a négy legfiatalabb püspökből három hívja meg az ifjúságot most szombat estére a Szent István Bazilikába, közösen összefogva szeretnénk megszólítani őket” – fogalmazott a 777-nek Mohos Gábor atya, aki nem csak püspökként, hanem a Bazilika plébánosaként is az esemény házigazdája.

hirdetés

Az imaesteknek nagy hagyománya van az utóbbi években a Bazilikában, a 777 több alkalommal is szervezett dicsőítéssel egybekötött szentségimádást. Hasonlóan ezekhez az imaestekhez, most is könnyűzenei dicsőítéssel készülnek a szervezők és szentgyónásra is lesz lehetőségük a résztvevőknek:

Szándékosan arra törekszünk, hogy ne bonyolítsuk túl az estét, hiszen az élő Istennel való személyes találkozásra hívjuk meg a fiatalokat, ugyanakkor a bűnbánat szentségében részesülve letehetik akár egész addigi életük nagy terheit is” – erősítette meg Mohos Gábor kérdésünkre a szervezők a szándékait.

Az imaest tehát most szombaton, november 25-én, 19:30-tól lesz a Szent István Bazilikában, minden további információt a Facebook-eseménynél hirdetnek meg a szervezők. Az eseményen való részvételt a 777 csapata jószívvel ajánlja.

Borítókép - Fotó: Háda Károly
Programajánló
hirdetés