2023. 10. 26.

4 dolog, amire jó, ha figyelsz egy randin

A randevúzás csodálatos időszak lehet az ember életében. Kihívást jelent, amely által nemcsak többet tudhatunk meg a másikról, de az egyéni fejlődésünket is szolgálja, sőt elvezethet a hit mélyebbé válásához is. Íme 4 alapvető szempont, amelyeket érdemes szem előtt tartani az ismerkedéskor.

  1. Légy tisztában a szándékaiddal!

Tedd fel magadnak a kérdést őszintén: csak azért randizol valakivel, hogy minél gyorsabban megtaláld a leendő házastársad? Bár keresztényként nyilvánvalóan ez a fő célunk, a randizást érdemes kicsit lazábban, szélesebb perspektívából szemlélni. Ha mindenkinél a legelső randin azt próbálod felmérni, vajon le tudnád-e élni az életed vele, az hatalmas nyomást rak a randevúra és az adott illetőre is.

Az ismerkedés arról is szól, hogy többet tudj meg magadról a másikkal való beszélgetés által. Fedezd fel, milyen tulajdonságaid lesznek fontosak egy kapcsolatban, és melyek azok, amelyeket a másikban keresel! Ha nem korlátozod magad egy bizonyos típusra, akkor minden emberben új és értékes vonásokat fedezhetsz fel.

Lehet, hogy azt tanultad meg, hogy egy randin „tökéletesen” kell viselkedni és a legjobb oldalad megmutatni, emiatt lefagysz vagy úgy érzed, nem lát a másik igazán. Ebben az esetben a randizást felhasználhatod arra is, hogy őszintébbé válj a másik nemmel szemben.

  1. Ragaszkodj a határaidhoz!

A kommunikáció minden kapcsolatban fontos tényező, de egy ismerkedésnél különösen. Az embernek őszintének kell lennie a saját szándékaival kapcsolatban is. Minden kapcsolatnak szüksége van határokra. A hívők számára ez a határ egy randinál a házasság előtti tisztaság megtartása, amely elősegíti az intimitást a kapcsolatban, amely bizony nem csak a szexualitással érhető el.

hirdetés

Ha valaki megütközik ezen az elven vagy összességében a hiteden, az segíthet abban, hogy kiszűrd, ki az, akinek egészen mások a szándékai, mint a tieid. Persze ez rajtunk is múlik, fontos, hogy ne küldjünk vegyes üzeneteket a másiknak, ha szeretnénk megtartani a kapcsolatot csak lelki közelségben.

  1. Érezd jól magad!

A randizás szórakoztató és felüdítő is lehet, ha eldöntöd, hogy így állsz hozzá, és nem görcsölsz rá annyira. Amikor randevúzni kezdesz valakivel, szánj időt arra, hogy megismerd! Felesleges belerohanni egy komoly kapcsolatba úgy, hogy még nem is igazán tudod, milyen a másik, honnan jött és hová tart. Csak élvezd a jelent, azt az időt, amit az adott személlyel tölthetsz, és ne agyalj annyit a jövőn!
Néhány szórakoztató randitipp: múzeumok, művészeti galériák, bowling, séta a Normafán vagy a budai várban, vacsora egy különlegesebb étteremben. Merj kreatív lenni! 

  1. Bízz Istenben!

A randizás lehetőség Istentől, amelyet azért kapsz, hogy megismerj másokat és önmagadat is. Bízz benne, hogy nem véletlenül vagy most életed ezen szakaszában – és merd élvezni! Lehet, hogy elkeseredtél már néhányszor, amiért még nem találtad meg a társad, de hidd el, hogy nem vagy egyedül ezen az úton, és Isten pontosan tudja, mire és hogyan készít fel téged! Bízz benne, hogy Ő mindig vezet, és imádkozz, hogy a randijaid gyümölcsözők legyenek. „Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid.” (Péld. 16:3)

 

Fordította: Szilágyi Anna

Forrás: foryourmarriage.org

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Pontokba szedve
hirdetés