2023. 10. 10.

Megindító dalt írt egy énekes a Down-szindrómás öccséről + videó

Egy countryénekes tollat és papírt ragadott, hogy megossza az érzéseit az öccsével kapcsolatban, aki másmilyen, mint az átlag.

John Paul Von Arx countryénekes a napokban tett közzé egy dalt és a hozzá készült klipet, amelyet öccséről, Samről írt, aki Down-szindrómás.

A He’s Different című dal megosztja Sam történetét: azt a pillanatot, amikor a szülei bejelentették, hogy kisbabát várnak; aggodalmaikat, hogy „más” lesz a gyerekük, mint a többieké; és mindazokat a különbségeket, amelyek Samet a csodálatos emberré teszik.

A dal önmagában is gyönyörű tanúbizonyság az idősebb testvér szeretetéről és hálájáról az öccse iránt, de azt is

hirdetés

öröm nézni a videóban, hogy mennyire szoros kötelék fűzi össze a testvéreket.

Az énekes megosztotta, hogy mi motiválta a dal megírására:

„Ezzel a dallal és a videoklippel reményt szeretnék adni a Down-szindrómás babát váró szülőknek, és kifejezni a szolidaritásomat a speciális igényű gyerekek családjainak. Túl gyakran bélyegezzük meg a különleges igényű embereket, szeretném, ha ez megváltozna.

Meg akarom mutatni ezeknek az embereknek a méltóságát a világ előtt.

A testvérem, Sam a legbékésebb és legszabadabb ember, akit ismerek. Hálás vagyok, hogy ő más, mint én, és nagyon örülök, hogy megoszthatom a történetét. Remélem, hogy megoszthatom más családok történeteit is a Down-szindrómás szeretteikről. Kérlek, oszd meg ezt a dalt azokkal az emberekkel a környezetedben, akikről tudod, hogy megérintené!” – írta. A dalt a szüleinek is ajánlotta: „Köszönöm nektek a családunk iránti szeretetet!”

Ha van pár perced, hallgasd meg a megindító dalt, és te is tegyél azért, hogy csökkenjen a „furcsának” tartott emberek megbélyegzése – őket is Isten alkotta, és ugyanakkora szeretettel szereti!

Forrás: Aleteia

Fordította: Szilágyi Anna

Borítókép - Fotó: YouTube
Hírek Zenék
hirdetés