2023. 10. 03.

72 óra kompromisszum nélkül: újra önkéntes munkára hívják és várják a fiatalokat

Október 12-én indul a 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes akció a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében. A program célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a fiatalok körében. A fiatalok idén is megmutathatják, mennyi jót lehet tenni a 72 óra alatt, amikor a szervező egyházak arra hívják őket, hogy ismét fogjanak össze, hiszen az eltelt évek alatt számtalan alkalommal bizonyították, hogy mennyi mindenre képesek közösen.

Jövő héten, október 12-én indul a 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes akció a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében, illetve a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Miniszterelnökség támogatásával.

2022-ben közel 9000-en vettek részt október 6. és 9. között a jubileumi, 15. alkalommal megrendezett 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióban határon innen és túl. 100 településen több mint 200 ökológiai, fejlesztő vagy szociális feladatot valósítottak meg ezen a hétvégén az erdőtelepítéstől elkezdve a parkrendezésen és szemétszedésen át egészen az idősotthon lakóival szervezett közös programokig.

Fotó: 72 óra Facebook 

Ebben az évben is

azt kérik a fiataloktól, hogy ajánlják fel egyik legdrágább kincsüket, az idejüket.

A péntek-szombat-vasárnap, azaz hetvenkét órán át megvalósuló önkéntes programra az ország minden területén lehet jelentkezni. A régiós koordinátorok várják azokat a programokat, ahol szükség lenne segítő kézre, s azokat a jelentkezőket is, akik segíteni szeretnének. A háromnapos programban idén is megtapasztalhatják a résztvevők, hogy Több vagy, ha adsz.

hirdetés

Fotó: 72 óra Facebook

A fiatalok idén is megmutathatják, mennyi jót lehet tenni a 72 óra alatt, amikor a szervező egyházak arra hívják őket, hogy ismét fogjanak össze, hiszen az eltelt évek alatt számtalan alkalommal bizonyították, hogy mennyi mindenre képesek közösen.

Információ a 72 óra önkéntes akcióról: 72ora.hu

Facebook: /72ora | Instagram: /72ora

 

Borítókép - Fotó: 72 óra Facebook
Programajánló
hirdetés