2023. 09. 20.

Mitől szép egy nő a Biblia szerint?

,,Te mitől vagy szép? Mit mond a szépségről Isten? Nem, nem mondom, hogy legyél igénytelen, ne öltözz szépen, és ne sminkeld magad, de vajon ez teszi a nőt igazán nőiessé?” Nézzük meg, mit ír a nők szépségéről a Biblia – hogy válaszokra leljünk!
A Tisztaszív Instagram-oldal bejegyzését szemlézzük.

Társadalmunk szeretné megmondani nekünk, hogy milyenek legyünk. Észre sem vesszük, hogy a médiából, az iskolából, a munkahelyünkről sok Isten igazsága elleni információ szivárog be az elménkbe és a szívünkbe.

Te mitől vagy szép? Mit mond a szépségről Isten? Nem, nem mondom, hogy legyél igénytelen, ne öltözz szépen, és ne sminkeld magad, de vajon ez teszi a nőt igazán nőiessé? Természetesen nagyon sok másik ige beszél arról, mit is jelent nőnek lenni, egyelőre azonban itt van pár igazság a nőknek arról, mit jelent az Isten szerinti szépség.

  1. Szelíd és alázatos

Az a nő, aki Jézus igáját veszi magára, aki Jézustól megtanulja, hogy Ő szelíd és alázatos, és maga is azzá válik, igazán szép. Az ilyen nő megnyugvást talál, mert ez a teher nem nehéz számára.

„Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. Az én igám édes, és az én terhem könnyű.” (Mt. 11:29-30)

  1. Észreveszi a szükségben lévőket

Egy igazán szép nő megnyitja a kezét a nincstelen előtt, kezét nyújtja a szegénynek.

„Tenyere nyitva van a nyomorult előtt, kezét nyújtja a szegénynek.” (Péld. 31:20)

  1. Istenfélő

Szépsége az istenfélelmében rejlik, nem a bájos megjelenésben.

Csalóka a báj, mulandó a szépség, de az Urat félő asszony dicséretre méltó.” (Péld. 31:30)

  1. Bízik Istenben

Az ilyen nő nevetve néz a holnap elé, nem aggodalmaskodik, bízik Istenben. Bölcsen használja a szavait, szeretettel beszél másokhoz és másokról.

„Erő és méltóság árad róla, és nevetve néz a holnap elé. Szája bölcsességre nyílik, és nyelve szeretetre tanít.” (Péld. 31:25-26)

  1. Engedelmes Istennek és a férjének

Egy szép nő engedelmes Istennek és ha házas, akkor a férjének is. Egy igazán szép nő nem a külső szépségét igyekszik kiemelni, ami nem azt jelenti, hogy elhanyagolja magát, viszont prioritása, hogy elsősorban Isten szépnek találja a szívét.

„Ugyanígy, ti asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek, hogy ha közülük egyesek nem engedelmeskednek az igének, feleségük magaviselete szavak nélkül is nyerje meg őket, felfigyelve istenfélő és tiszta életetekre. Ne a külső dísz legyen a ti ékességetek, ne a hajfonogatás, arany ékszerek felrakása vagy különféle ruhák felöltése, hanem a szív elrejtett embere a szelíd és csendes lélek el nem múló díszével: ez értékes az Isten előtt.” (1Péter 3:1-4)

Forrás: tisztaszív – Instagram

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Pontokba szedve Szemle
hirdetés