Korponai Gábor 2023. 09. 14.

46 évesen keresztelkedett meg a kétszeres brazil világbajnok labdarúgó, Ronaldo

Ronaldo, a 2002-es világbajnokság aranycipős labdarúgója 47. születésnapja előtt nemsokkal hajtotta fejét a keresztvíz alá.

Ronaldo Luís Nazário de Lima 2023. szeptember 12-én 47. születésnapja előtt nemsokkal keresztelkedett meg a São Pauló-i Szent József-templomban. „A mai egy nagyon különleges nap. Megkeresztelkedtem.” – osztotta meg kedden a hírt Ronaldo Instagram-oldalán.

Ronaldo 2023. szeptember 12-én részesült a keresztség szentségében

A bejegyzésben a brazil focilegenda elmondta, hogy a keresztény hit gyermekkora óta mindig is alapvető része volt az életének, noha nem volt megkeresztelve.

Ronaldo kiemelte: „Úgy érzem, hogy a szentség által igazán újjászülettem Isten gyermekeként – egy új, tudatosabb és mélyebb módon. Megújult elkötelezettséggel járok a jóság útján, saját szabad akaratomból, hittel Jézus szeretetében, a szolgáló szeretetben.”

Ronaldo közeledése a katolikus hithez kitűnt 2022-es zarándoklatából is, amikor klubja, a Real Valladolid stadionjától kerékpárral elzarándokolt Santiago de Compostelába, Szent Jakab apostol sírjához. Ronaldo feleségével együtt 2022 júniusában indult el kerékpárral hálából a Szent Jakab-úton, vagyis az El Caminón, miután klubja, a Real Valladolid – melynek 2018-ban lett többségi tulajdonosa – ismét feljutott a spanyol első osztályba, a La Ligába.

Ronaldo 2022-ben a Santiago de Compostela-i Szent Jakab-székesegyház előtt

Forrás/Kép: Instagram 

Egyéb
hirdetés