2023. 09. 07.

Egy fiatal pár az IVT-n tartotta a nászútját

A lengyel házaspár, Gabrielle és Julien a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozóra ment nászútra, és úgy döntöttek, az esküvői ruhájukban vesznek részt a pápai zárómisén.

Közel másfél millió fiatal vett részt a világ minden tájáról Lisszabonban az Ifjúsági Világtalálkozón (IVT), amelyre a legtöbben a hit és az egység erőteljes eseményeként emlékeznek vissza. Nem vélekedik máshogy Gabrielle és Julien sem. A fiatal lengyel házaspár idén nyáron házasodott össze, és úgy döntöttek, stílusosan ünneplik a házasságukat úgy, hogy nászútjuk helyszínének az IVT-t választják. Az esemény hivatalos Twitter-fiókjának portugál nyelvű bejegyzése szerint ez volt a pár harmadik IVT-je.

Új hagyomány?

Gabrielle és Julien nem az első ifjú házaspár, akik részt vettek az Ifjúsági Világtalálkozón. Úgy tűnik, ez kezd hagyománnyá válni olyan párok körében, akik az esemény idején házasodnak össze. Páldául egy másik pár Kansas Cityből szintén részt vett a lisszaboni IVT-n (lásd kép), a nászútjuk részeként. A pápák gyakran beszélnek a házasság fontosságáról az eseményen – köztük XVI. Benedek pápa a 2011-es madridi Ifjúsági Világtalálkozón beszélt a házasság szentségének jelentéséről.

hirdetés

Fotó: JAY SOLDNER

A ruhaválasztás

Hogy valóban emlékezetes legyen a nászút, Gabrielle és Julien magukkal vitték az IVT-re az esküvői ruhájukat is. A Tejo Parkban tartott pápai zárómiséjén Gabrielle csinos fehér csipkeruháját, Julien pedig elegáns öltönyt viselt. Az alkalmat egy fotóval is megörökítették, amely gazdag jelentéssel bír – egy pár, amelyik felvállalja a hitét és ahol a férj és feleség a szövetségét egy misén erősíti meg.  

A fotó által közvetített üzenet az országhatárokon is túlmutat, köszönhetően ennek a két fiatalnak, akik elkötelezettek a házasság és a hit iránt is. Egy élő példa, hogy az IVT még sokáig gyümölcsöt fog teremni milliók életében!

Fotó: Twitter – IVT

Forrás: Aleteia

Fordította: Szilágyi Anna

Nagyvilág
hirdetés