2023. 08. 17.

Létezik-e a „nagy Ő”, akit Isten nekünk teremtett, vagy a mi felelősségünk megtalálni? – A lelkész válaszol

Teológiai vagy épp a hétköznapi élettel kapcsolatos kérdéseket is megválaszol Csűrös András református lelkipásztor a református egyház műsorában. A Hiszed vagy sem? minden hétfőn 19 órakor jelentkezik Facebookon és YouTube-on, itt, a 777-en pedig havonta szemlézzük az adások egy kérdését és a rá adott feleletet.

Bár nagyon szépen hangzik, hogy létezik a nagy Ő, a Biblia alapján ennek semmi igazolását sem látjuk.

Ugyanakkor hiszem, hogy Isten gondviselése és szeretete vezet mindannyiunkat, így pedig Ő vezetett engem is aképpen, hogy a feleségem legyen a párom. Hiszem azt is, hogy Isten úgy szeretne vezetni, hogy ez is az én üdvösségemre szolgáljon. Elkérhetjük tehát az Úrtól, hogy az legyen a párunk, akit Isten nekünk szánt.

Erre a kérdésre Ábrahám szolgájának imádsága is válaszol, aki Mózes első könyvének 24. részében így imádkozik, mielőtt elmegy, hogy Izsáknak feleséget találjon:

„Uram, Ábrahámnak, az én uramnak Istene! Adj eredményt még ma, és mutasd meg hűségedet az én uram, Ábrahám iránt! Ideállok a forrás mellé, amikor a városbeli leányok kijönnek vizet meríteni. Legyen úgy, hogy ha azt mondom valamelyik leánynak: Nyújtsd ide a korsódat, hadd igyam! – ő pedig azt mondja: Igyál, sőt még a tevéidet is megitatom – akkor őt rendelted szolgádnak, Izsáknak, és ebből tudom meg, hogy megmutattad hűségedet az én uram iránt!”

hirdetés

Tehát

nyitott szívvel és erős hittel, imádsággal kérjük el Istentől azt, akit Isten nekünk szánt!

 


A kérdés és a válasz a Magyarországi Református Egyház Hiszed vagy sem? című műsorában hangzott el. Ennek szerkesztett változatát olvashattátok. Ha a teljes adást vagy a további részeket is visszanéznétek, látogassatok el a református egyház Facebook-oldalára, vagy YouTube-csatonájára! Ha pedig Ti is kérdeznétek a lelkésztől, írjatok e-mailt a műsor címére: hiszedvagysem@reformatus.hu

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
A lelkész válaszol
hirdetés