2023. 08. 17.

20 év után találkozott az anya a fiával

Nem mindennapi történet: két évtizedes különélés után a fiatalember és az édesanyja végre felvették a kapcsolatot. Mindketten arról számoltak be, örülnek, hogy nem adták fel, hogy rátaláljanak egymásra.

Az Utah államban élő Holly Shearernek élete legnehezebb döntését kellett meghoznia. Amikor 15 éves volt, és kiderült, hogy gyereket vár, úgy döntött, hogy örökbe adja még meg nem született gyermekét.

Hat hónapos terhesen új szülőket kezdett keresni a fiának. Egy örökbefogadási ügynökségen keresztül felvette a kapcsolatot Angela és Bryan Hulleberggel. A házaspár akkor már évek óta meddőséggel küzdött.

A tinédzser azonnal felkereste a párt. A beszélgetésük után úgy látta, a Hulleberg-házaspár meg tudja majd adni a gyermekének, amit ő nem tudna biztosítani. „Megérdemelt egy anyát és egy apát, egy otthont, egy kutyát, és mindazt, amit én nem adhattam volna meg neki” – mondta Holly. Fia, Benjamin 2001 novemberében született meg.

hirdetés

Fotó: Facebook

Angela és Bryan vállalták a kihívást, és csodálatos gyermekkort biztosítottak a fiúnak. Mindvégig tudatában voltak annak, hogy

biológiai édesanyja valóban szereti Benjamint, és a fia jólléte iránti aggodalomból adta őt örökbe.

Amikor Benjamin betöltötte a 18. évét, úgy döntött, megkeresi biológiai anyját. Mivel zárt örökbefogadásról volt szó, csak a nevét tudta. Eközben Holly is megpróbálta felvenni a kapcsolatot a fiával. A nő szerencsésebb volt, mint Benjamin, akinek nem sikerült sok információt begyűjtenie. Holly az interneten talált rá a fiára, és évekig követte a közösségi médiában. Végül, miután összeszedte bátorságát, írt neki a 20. születésnapján. Bemutatkozott, és minden jót kívánt neki. A fiatal fiú izgatott volt, és szeretett volna találkozni az édesanyjával, hogy megköszönje bátor döntését az örökbefogadás mellett. Megértette, hogy biológiai anyja áldozata boldog és biztonságos életet adott neki.

Fotó: Facebook

Egy nap Holly és Benjamin, valamint mindkettőjük családja találkozott, hogy közösen vacsorázzanak.

Kiderült, hogy a fiú önkéntes volt a kórház újszülött intenzív osztályán, ahol Holly nővérként dolgozik!

Minden reggel a női szárnyon keresztül jöttem be dolgozni. Szóval minden egyes nap elmentem amellett az épület mellett, ahol Benjamin dolgozott. Ugyanabban a garázsban parkoltunk, lehettünk volna ugyanazon az emeleten, nem is sejtettük, hogy ilyen közel vagyunk” – mondta Shearer. Mi több, Holly és Benjamin körülbelül 5 mérföldre éltek egymástól sok éven át. Anya és fia  most boldogok, hogy nem adták fel, hogy megtalálják egymást. Benjamin azóta találkozhatott féltestvéreivel is.

 

Fordította: Szilágyi Anna

Forrás: Aleteia.org

 

Borítókép - Fotó: Facebook
Nagyvilág
hirdetés