2023. 06. 28.

„Mélyen hiszek Istenben” – Ember Márk, a Pál utcai fiúk színésze

„Minden estémet imával zárom, köszönetet mondok, hogy ezt a kalandot átélhetem” – így beszélt hitéről Ember Márk színész, énekes, akit a legtöbben talán a Vígszínház Pál utcai fiúk című darabjából ismernek. A Manna FM egy korábbi adásában a fiatal művész arról is beszélt, soha nem érezte úgy, hogy Istennek ne tetszene a hivatása, sőt kérni is szokta a segítségét az előadások előtt.

„Mélyen hiszek Istenben és a vallásomban is. Azt gondolom, hogy Istennek egy nagyon jófej személynek kell lennie, biztos vagyok benne, hogy az, és abban is, hogy Ő megért dolgokat” – fogalmazott Ember Márk színész, énekes a Manna FM rádiócsatorna XYZ című műsorában.

Arra a kérdésre, volt-e olyan, hogy a színészet miatt kompromisszumokat kellett kötnie a hitében, azt mondta, ilyen még nem fordult elő. „Sosem éreztem azt, hogy Istennek ne tetszene a színészet, szerintem Ő ezt bírja.”

hirdetés

A színész elmondása szerint Istent nem a mindennapi életébe, sokkal inkább a nap összegzésébe vonja be mindig. „Olyan persze sokszor van, hogy előadások előtt kérem, hogy úgy sikerüljön, ahogy szeretném – de mindig tudom, hogy elsősorban az én feladatom odatenni magam a színpadon.” Hozzátette, az színművészeti egyetemre való felvételinél jelet kért, hogy ott van-e a helye, és Isten megadta ezt neki. „Elsőre felvettek, ami nem túl gyakori: éreztem, hogy Isten velem volt.”

„Bár kifelé magabiztosnak és erősnek tűnök, a négy fal között egy szorongó, görcsölő ember vagyok, amin viszont sokszor tud segíteni a naplóírás vagy egy beszélgetés Istennel” – vallotta meg Ember Márk.

 

A teljes adást itt megnézheted:

Borítókép - Fotó: YouTube - Manna FM
Szemle Tanúságtétel
hirdetés