2023. 06. 13.

Negatív életszemlélet – és amit helyette választhatsz

Bármi történik is az életünkben, hajlamosak vagyunk annak csak és kizárólag a negatív oldalát meglátni. Nem vesszük észre a megannyi pozitív részt, pedig ott van a szemünk előtt. Vajon miért van ez?

Ha őszinte akarok lenni, én magam is olyan vagyok, hogy mindenben a rosszat látom. „Dolgozni kell menni már megint… Korán kell felkelni… Nem tudok pihenni…Túl meleg van… Túl hideg van…” És ez csupán pár példa az életemből, amik miatt könnyen felhúzom magam. Holott ott van mindegyiknek a másik oldala: pénzt keresek. Nem lustálkodom. Szeretem a munkámat. Jó idő van, ami épp megfelel az aktuális évszaknak. Mégsem látom szinte soha ebből a szemszögből a dolgokat. Szerintem egész egyszerűen azért, mert mi, emberek hajlamosak vagyunk a rosszat látni mindenben és mindenkiben.

Nem vesszük észre a jót, még mi, keresztények sem gyakran, holott pontosan tudjuk, hogy Isten mindent okkal tesz.

Oka van annak, hogy éppen min megyünk keresztül, és igen, Ő mindenben otthagyja a keze nyomát. Azon a nyomon pedig megláthatjuk a dolgok szép, pozitív oldalát. Nagyon nehéz, nekem is sokszor nagy erőfeszítésbe kerül, de hiszem, hogy megéri. Az élet sokkal szebbnek tűnik, ha a sötétség helyett a fénybe nézünk, még akkor is, ha úgy tűnik, nincs ott egyetlen fényes pont sem. Talán éppen akkor a legfontosabb, hogy észrevegyük Istent és az Ő keze nyomát. Életeket tud megváltoztatni, ezt őszintén hiszem.

 

Pászti Anna

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
#csakegygondolat
hirdetés