2023. 06. 13.

„Az egyetlen, akire számíthattam, Jézus volt” – egy végzős lány megható tanúságtétele

Egy hét alatt közel hétszázezren nézték meg Lydia Owens érettségi beszédét, amelyben lelkesítő üzenetet adott át osztálytársainak a hitről, a sikerről és a nehézségek leküzdéséről.

Sok fiatal számára a kortársak nyomása miatt nehéz őszintén megnyilvánulni a hitről és a valódi értékről. Ám a dél-karolinai Woodmont High School egyik frissen végzett diákja, Lydia Owens érettségi beszédében bátran kiállt a meggyőződése mellett, kiemelve hite szépségét és fontosságát.

Owens egyben a felső tagozat elnöke is, ezért volt lehetősége 3 perces beszédet tartani arról, mit jelent számára a siker és a hit, ahogy azt Fox Carolina is megosztotta.

A lány azzal kezdte: „Nem számít, mit hoz a jövőd, kérlek, ne feledd, hogy az életed sokkal több annál, hogy mennyire vagy sikeres. Akár az összes álmodat megvalósítod, akár egyiket sem, akkor is értékes vagy és teljesen elég, mert Isten a saját képmására teremtett.”

hirdetés

Owens arról is mesélt, hogyan változott meg az életszemlélete két évvel ezelőtt: „Majdnem két évvel ezelőtt pofon vágott a valóság, amikor anyám meghalt. Amikor ez a tragédia történt, nem az osztályzataim vagy a sikerem segített átvészelni ezt a veszteséget.

Amikor minden más bizonytalan volt az életemben, az egyetlen személy, akire számíthattam, Jézus volt.”

A végzős lány arról is beszámolt, hogy az édesanyja hatalmas ihletforrás volt számára: „Mindig arra ösztönzött, hogy váljak a legjobb énemmé, ​​és mindig bátorított a hitemben. Ő az oka, hogy ilyen erős a hitem. Ő volt a példa arra, hogyan lehet valaki istenfélő nő, és hogyan kell őszintén szeretni az embereket.”

Lydia úgy fogalmazott: „Nem akarom, hogy bárki azt mondja: hú, Lydia, nagyszerű beszéd volt! Igen, én mondtam ki a szavakat, de Isten szólt rajtam keresztül.”

A lány az Anderson Egyetemre készül, ahol tanárnak fog tanulni – el tudjuk képzelni, milyen inspiráló lesz minden leendő fiatal tanítványa számára!

 

Forrás: Aleteia.org

Tanúságtétel
hirdetés