2023. 06. 07.

Mitől különleges a Hetedhét határon című mesekönyv?

Másfél hete jelentettük be, hogy hamarosan megérkezik a 777 első mesekönyve a nyomdából. De mitől is olyan különleges ez a könyv? Kiknek ajánljuk? Miért hívtuk egyáltalán életre ezt az új kötetet?

Bő egy éve tettük meg az első lépéseket a Hetedhét határon című mesekönyv felé, mert úgy éreztük, hiánypótló és értékes lenne a mai könyvpiacon. A 777 szerkesztői közül egyre többen lettünk családosak az utóbbi években, és mindinkább nőtt bennünk az igény, hogy a gyermekek felé is közvetítsünk valamit abból az értékrendből, melyet képviselünk.

hirdetés

Olyan mesekönyvet szerettünk volna életre hívni, amely szorosan a keresztény értékekbe ágyazódik, de mégsem klasszikus keresztény mesék vannak benne.

Hála a meseíró pályázatra beérkezett kiváló meséknek, ez így is történt. Több, mint harminc mese kapott helyet a könyvben, melyek szeretetről, barátságról, összefogásról, megerősítő nehézségekről és nem utolsó sorban a gyász feldolgozásáról szólnak gyereknyelven. Az elsődleges korosztály, akiknek ajánljuk a könyvet, a 4-8 évesek, de ahogy egyik grafikusunk is fogalmazta, hisszük, hogy „a mese örök.”

Talán sokakban felmerül a kérdés, hogy a megbízhatóan keresztény értékrenden kívül, mely áthatja a meséket, mitől olyan különleges ez a mesekönyv. A klasszikus népmesék is jók, és ma már amúgy is telítve van a gyermekkönyvpiac. Ez így van, éppen ezért hosszasan készítettük elő a mesekönyvet, kicsit meg is csúsztunk a kiadással a tervezetthez képest, mert addig-addig csiszolgattuk a terveket, ötleteket. Igyekszünk most felsorolni pár dolgot, amiben különleges lesz ez a könyv:

  • Gyönyörű illusztráció, ami egyszerre részletgazdag, átgondolt, mégis teret hagy a gyerekek fantáziájának. Ráhel egyedileg, kézzel festette meg a több, mint 50 illusztrációt, melyeket nemcsak vizuálisan tervezett meg, hanem szem előtt tartotta a korosztály igényeit, és a képekkel nem árulta el előre a mesék végét. Bátran mondhatjuk, hogy a képek tökéletesen kiegészítik a meséket.
  • Szószedet a mesekönyv végén. Szerzőink hihetetlen igényes és változatos szókinccsel írták meg a meséket, melyek így jócskán tartalmaznak különleges, ritkán használt szavakat is. Ezen kívül több mesében olyan élőlények, növények, izgalmas információk vannak elrejtve, melyek nemcsak lekötik a gyerekeket, hanem észrevétlenül edukálják is őket. Ehhez készítettünk egy magyarázó szószedetet a könyv végébe. A mesék közben apró színes pöttyök jelzik, ha valamelyik szót, kifejezést megtaláljátok a szószedetben.
  • Feldolgozást segítő könyvjelző. Ahogy korábban írtuk, a mesék tematikája a nehézségek, gyász feldolgozása, az összefogás és a barátság értékei köré épülnek. Ezek nem könnyű témák, olykor még mesébe ágyazva sem. Ehhez készítettünk egy külön könyvjelzőt segítő kérdésekkel, melyek alapján könnyebben kezdhettek beszélgetni az adott meséről, témáról a gyerekekkel. Legyen szó egy esti összekuckózásról, egy osztályfőnökióráról, vagy egy egyszerű délutáni meséről.

Zárásként szeretnénk még néhány információt megosztani a könyvről, melyeket többen kérdeztetek már:

  • A könyv 124 oldalas és keménykötésű lesz
  • Várhatóan június 16-án érkezik a nyomdából, így utána kezdjük majd a kipostázását.
  • Van lehetőség személyes átvételre is az irodánkban. (Budapest, Balázs Béla utca)
  • A könyv előrendelési ára 4490 Ft, normál vételára 4990 Ft lesz.
  • Ajánlott korosztály: 4-8 év
  • A könyvbe bele is lehet lapozni az alábbi oldalon.

Ajánljuk a mesekönyvet születésnapra, ballagási vagy évvégi ajándékba, akár óvópedagógusoknak, tanítóknak köszönőajándékként. A könyvet ITT tudjátok megtekinteni és megrendelni.

Mesekönyv
hirdetés