2023. 06. 02.

3 értékes gondolat Krabót Berci tanúságtételéből

„Isten akkor is szeret, ha nem sikerül tökéletesen a matek dolgozat” – mondja Krabót Bertalan, aki a pápa előtt tehetett tanúságot, majd élményeiről a 777 imaesten is beszámolt. Tőle gyűjtöttünk most össze 5 értékes gondolatot az Istennel való kapcsolatról.

1.„Nekem nagyon nagy megerősítés volt a Ferenc pápával való találkozás, rengeteget imádkoztam előtte. Bebizonyosodott, hogy aki mer, az nyer. Aznap úgy keltem fel, hogy azt mondtam imában: Istenem, csak minél kevesebb dolgot rontsak el, és akkor már boldog leszek. Végül nem is sikerült olyan katasztrofálisan, mint hittem, és megmaradt bennem az élmény, hogy a Jóistentől lehet kérni erőt bármikor, akármilyen szörnyűnek vagy nehéznek is tűnik a helyzet. Ő ott van, és akkor is szeret, ha nem sikerül a legjobban a matek dolgozat. Megerősödött bennem, hogy Jézus velem van és szeret engem – nekem ez nagyon fontos.”

Fotó: Bodnár Patrícia

2. „Mindannyiunk életében vannak hullámvölgyek. Ilyen az egyszerű iskolás élet is, mondjuk amikor nem kapok túl fényes jegyeket, holott én beletettem mindent, akkor van, hogy elszontyolodom. Ami mindannyiunk életében megjelent mély hullámvölgyként, az a Covid-járvány volt. Ekkor volt egy jelentős negatív légkör, nem tudtunk misére sem járni, kilátástalan volt minden. Egyik vasárnap ráakadtunk Bellovics Gábor atya miséjére, és ez nagy öröm volt. Bellovics atya úgy híresült el a családunkban, barátaink között, mint a mosolygós pap. Olyan dolgokat mondott a prédikációjában, amik megérintettek, és éppen aktuálisak voltak. Ha nem találtuk volna meg az ő miséit, nem vagyok benne biztos, hogy újra tudtam volna kezdeni a hitéletemet a hosszú kihagyás után.”

Fotó: Bodnár Patrícia

3. „Valljuk be, az élet szokott adni pofonokat. Lehet akármennyire kilátástalan a helyzet, tűnhet úgy, hogy kevésnek érezzük magunkat valamihez; ha Istenre bízzuk magunkat, ha be tudjuk vallani Neki, hogy ehhez mi emberileg kevesek vagyunk, de bízunk Benne, akkor tudhatjuk, hogy Ő a többit majd elintézi.”

Borítókép - Fotó: Bodnár Patrícia
Tanúságtétel
hirdetés