2023. 05. 25.

Mesejátszótér épült a Bethesda Gyermekkórházban gyógyuló kicsiknek

Mostantól mesejátszótér és élménykert is segíti a református Bethesda Gyermekkórház kis betegeinek mielőbbi gyógyulását. A Kő Boldizsár tervezte parkot mesék ihlették. Az, hogy a mesekert elkészülhetett, igazi közösségi siker: a kórház, a kormány és több mint ezerkétszáz civil adományozó is hozzájárult a megépüléséhez.

„Több mint 1200 támogató gyűjtött pénzt arra, hogy a mesekert megvalósuljon a Bethesda Gyerekkórház udvarán, emellett a kormánytól nyert pályázatból és egy külföldi adományozó jóvoltából tudott felépülni ez a mesejátszótér” – mondta Bese Nóra, a Bethesda Gyermekkórház kommunikációs igazgatója.

Velkey György, a Bethesda Kórház igazgatója elmondta: „Azok a gyerekek, akik ebben a házban gyógyulnak, nagyon súlyos betegségben szenvednek vagy abból épülnek fel. Sokan kómából gyógyulnak, súlyos égés után rehabilitálódnak, epilepsziások vagy súlyos pszichiátriai betegek. Az ő világukra vannak adaptálva olyan eszközök, amelyeket egyébként a gyógyításban is használunk. Tulajdonképpen egy kicsit kitelepül ide a levegőbe, a zöldbe, a madárcsicsergésbe a kezelés is – észrevétlenül.

Valahol ez a mesekert a kórház meghosszabbított karja, és egyszerre a kórházból való kilépés is.”

 

Forrás: Reformatus.hu 

Borítókép - Fotó: Reformatus.hu
Hírek
hirdetés