2023. 05. 24.

Ismerd fel: nemcsak az önmegvalósítás a cél

Könyvek ezreit találjuk a boltokban, amelyek mind az önmegvalósításról, az énmárka építéséről szólnak. De mi van, ha ennél több az élet? Istennel biztosan az, Ő sokkal többet és jobban szán neked ennél, és megmutatja, mekkora szereped lehet a körülötted lévők életében.

A mai társadalmi elvárásnak akkor felelünk meg, ha sikeres karrierre és önmegvalósításra törekszünk. Nincs benne persze semmi rossz, de korántsem elegendő. Isten külön rendeltetéssel teremtett ugyanis meg mindegyikünket.

Nézd csak, mit tudunk meg a Szentírásból: „Mielőtt az anyaméhben megalkottalak, már ismertelek, és mielőtt az anyaméhből kijöttél, megszenteltelek; prófétának rendeltelek a népek közé.” (Jeremiás 1,5) Isten már születésed előtt mindent tervbe vett számodra. Azért teremtett meg, hogy egyre mélyebben megismerd és szolgáld Őt! Elkülönített téged saját magának, ismeri már azokat a béke- és boldogság-terveket, amelyek meg fognak valósulni életed folyamán. Ehhez persze az kell, hogy életed Urának ismerd Őt el.

Lehet, hogy felteszed még magadban a kérdést, mi is az értelme az életednek… Még ha hő vágyad is, hogy hasznosnak tudd magadat, nincs talán különösebb célod.

Eljött a cselekvés ideje! Téged, az Ő gyermekét akar Isten felhasználni, hogy segítsen ezen a vesztébe rohanó világon!

    • Az Atya szerető karja vagy, hogy átöleld a kollégádat, aki csendben szenved.
    • Isten keze vagy, hogy támaszt nyújts levert szomszédodnak és utat mutass neki.
    • Az Úr szája vagy, hogy felsegítsd azt a hozzátartozódat, aki nem ismeri még Jézust.
    • Isten füle vagy, hogy együttérzően meghallgasd szenvedő barátodat.

Akárhova is mész, veled van Isten. Jelenléte, kenete, gyógyító hatalma ott van veled és benned. Nem a félénkség lelkét adta neked, hanem az erősségét, a szeretetét és a bölcsességét! (Lásd 2 Timótheus 1,7)

 

IMA

 „Atyám, megköszönöm neked, hogy megmutattad: Hála neked, van értelme az életemnek. Kérlek, vezérelj engem, hogy áldás legyek mindazok számára, akiket az utamra küldesz! Használj fel engem, hogy szereteteddel megváltoztasd ez a világot! Jézus nevében. Ámen.”

Borítókép - Fotó: Pixabay.com
#csakegygondolat
hirdetés