2023. 05. 02.

Beszélj hozzám, Uram, hogy ne halljam a vihart!

„Elég nehéz időszak áll mögöttem, telítve sok-sok sírással és szomorkodással… de még annál is több kegyelemmel. Megtapasztaltam azt, hogy milyen érzés Isten gyermekeként a viharban is Rá figyelni.” A Hitszelet bátorító Instagram-bejegyzését szemlézzük.

Sokszor kerülünk olyan helyzetekbe, amikor a teljes ellentéte történik annak, amit mi szeretnénk. Amikor körülöttünk minden darabokra hullik és úgy érezzük, nem tudjuk tovább kézben tartani a dolgokat.

De a jó hír az, hogy amikor úgy érzed, kicsúszott a kezeid irányítása alól minden és már nem tudod tovább kézben tartani az életed, jusson eszedbe, hogy a te két kezedet is kézben tartja Valaki, aki soha nem engedi el, egyetlen pillanatra sem. Olyan kezek, amelyek az életed minden pillanatát szorosan tartják.

Tudom, nehéz elfogadni, hogy Isten tervében ez is szerepel.

Nehéz megérteni, hogy Isten tervében szerepel az, hogy szomorúak legyünk bizonyos helyzetekben, vagy éppen az, hogy szenvedjünk és sírjunk. De nem is ezek azok a dolgok, amelyeket Isten szeretne. Nem az a célja, hogy szomorú légy és minden darabokra hulljon körülötted és úgy érezd, hogy értéktelen vagy. És nem is az, hogy sírni lásson. Hanem az, hogy megértsd, kivé tudsz válni emiatt a vihar miatt. Az, hogy rájöjj, ki van melletted mindvégig. Az, hogy megtanuld értékelni, hogy mik a valóban fontos dolgok. Az, hogy megértsd, mennyire erős vagy. Az, hogy ráeszmélj, mennyi mindenre képes vagy. Az, hogy megérezd, Isten mennyire szeret. Az, hogy a legnehezebb pillanataidban is érezd a törődését. Az, hogy a legmélyebb szakadékból is a legmagasabbra szárnyalhass a kegyelem szárnyával. Az, hogy megértsd, mekkora érték vagy Isten szemében. Az, hogy megtanuld az életed legnehezebb óráit is az Úrra bízni és az Ő akaratába kapaszkodni.

hirdetés

És ezek nemcsak szavak. Nemcsak elcsépelt mondatok. Nemcsak azért írtam le, mert jól hangzik. Hanem azért, mert valóban ezt tapasztaltam az elmúlt hónapokban. Elég nehéz időszak áll mögöttem, telítve sok-sok sírással és szomorkodással… de még annál is több kegyelemmel. Megtapasztaltam azt, hogy milyen érzés Isten gyermekeként a viharban is Rá figyelni.

Mutasd meg a problémáidnak azt, hogy milyen hatalmas a te Istened!

Mindegy, milyen hangos a vihar, mert az Úr úgyis hangosabb. Csak hagyd, hogy szóljon. Ne a vihart nézd, hanem Istent hallgasd!

 

Forrás: Hitszelet

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Szemle
hirdetés