2023. 04. 28.

Ferenc pápa megérkezett Magyarországra

A Szentatya repülője 9:53-kor landolt Ferihegyen.

Ferenc pápa repülőgépével 9:53-kor landolt Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Sergio Mattarella olasz államfőnek küldött táviratában útjának egyik jelképéről is írt, a hídról, ami a látogatás logójában is megjelenik: „Magyarországi apostoli utamon az a vágy kísér, hogy találkozzak testvéreimmel a hitben, és tanúságot tegyek arról, hogy milyen fontos a népek közötti hidak építése.”

Repülőútja során röviden szólt a gépen utazó újságírókhoz, megköszönve munkájukat.

hirdetés

Ferenc pápát a budapesti reptéren katonai tiszteletadás mellett egyházi és állami delegáció várta. A Szentatyát egyházi részről Michael Wallace Banach apostoli nuncius, Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek, Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, és Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita fogadta.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Szentatyát állami részről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a pápalátogatás előkészítésének és lebonyolításának kormányzati felelőse, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köszöntötték.

A repülőtéren száz gyerek is várta Ferenc pápát, közülük két, magyar népviseletbe öltözött gyerek kenyeret és sót adott át neki. A kenyeret a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia munkatársa, Sümeghy Kata sütötte.

A fogadás után a repülőtér kormányvárójában a pápa rövid megbeszélést folytatott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Borítókép - Fotó: MTI/Kovács Tamás
Hírek
hirdetés